Poate fi si situatia materiala de acasa. Poate doresc si ei o inghetata in plus, un suc, o mancare la Mc Donald's fiindca e mai gustoasa. Unii poate sunt tinuti din scurt, sa nu sa se obisnuiasca cu banii, sa nu devina capriciosi. Astfel, doresc sa aiba si ei un banut in buzunar.
Si eu cand eram mic, doream sa am un banut in plus ca orice copil, ca sa-mi completez colectia de abtibilduri cu fotbalisti, ca sa-mi iau un suc inghetat sau o inghetata dupa un fotbal in caldura, ca sa-mi iau minge sau tricouri cu jucatorii preferati, ca sa-mi iau un corn sau un snack's de la scoala, chit ca mama-mi pregatea pachetelul de acasa.
Si, ce copilarie mai e asta c-o tastatura si-un mouse? Noi, eram mai vii...
Unii copii au probleme cu situatia financiara. Parintii nu ar trebui sa le puna pe cap aceste probleme deoarece nu ei sunt devina. Mai ales ca nu sunt majori.
Poate pentru că (,) consideră că părinţii nu le dau destul şi vor să aibă mai mulţi, să - i cheltuiască pe diverse.
Nici eu nu stiu. Poate o sa-si dea seama cand o sa fie mari cu multe probleme epc ap si o sa-si doreasca si fie din nou copii. Eu sunt inca copil dar am auzit un cantec de genul,, Copilaria n-o vom uita nu ne mai intalnim cu ea,, si imi venea sa plang ca nu o sa mai fiu copil. Si acum cand raspund la intrebare am lacrimi in ochii.
Posibil ca cer bani parintilor si acestia ii trimit sa munceasca sa castige bani.Si unde ai putea castiga ceva bani si cu putin efort daca nu pe net?
Simplu.nu au bani! Si vor o situatie materiala mai buna! Vor haine, telefoane si nu numai, vor sa aiba sa isi mai faca poftele atunci cand parintii nu au posibilitatea de a le da ce vor.
Ai mare dreptate eu imi petrec copilaria pana cand st mai mare chiar si daca am 13 ani ca nu vreau sa muncesc de mica ma refer la treburi de ex sa caut un loc de munca. poti sa muncesti si sa iei un salariu peste 16 ani no sub 16 ani
Parerea mea este ca nu strica sa afle cum se fac banii de la o varsta frageda, chiar daca nu o sa lucreze! Poate ca in unele familii veniturile sunt limitate si copiii au inteles ca pentru mofturi sau toane, este bine sa ai proprii bani! Intr-o tara normala ca Germania, parintii sunt obligati sa le dea copiilor bani de buzunar o suma fixa.Copiii stiu astfel ce pot face cu banii. Daca strang 2-3 luni, de ex. pot sa-si ia role sau cine stie ce lucru care nu este vital pentru ei.Bineinteles ca parintii le asigura traiul necesar, dar in felul acesta pot spune, la o bazaiala a lor:ca vreau aia sau ailalta, ca: "ai bani, strange-i si cumpara-ti ce vrei si daca nu-ti ajung o sa-ti mai dam si noi, dar fa tu economii!" La noi in tara, posibilitatile majoritatii parintilor sunt limitate, dar dorintele copiilor sunt cam la fel! Asa ca solutia aceasta de a lucra ceva pe puterile lor (la americani copiii duc ziarele dimineata, sau fac pe baby-sitter), este bine venita! Pot plimba caini, pot face comisioane unor persoane care nu se pot deplasa, pot face cumparaturi sau plati facturi, pot imparti fluturasi in posta sau pe strada...Sigur ca este ideal sa-ti traiesti copilaria cu toate bucuriile ei, dar daca aceste bucurii nu sunt si saracia este la ordinea zilei...nu vad alta solutie.
Parintii isi protejeaza copiii mereu indiferent ca ei vin si posteaza aici mama ma enerveaza, mama ma seaca, tata e nu stiu cum si incearca sa le ofere un viitor mai bun, ii invata asa cum stiu ei mai bine si nu cred ca exista parinti care si-ar trimite copiii la munca la aceasta varsta dar acesti copii odata ce au iesit din ambientul familial dau fata in fata cu o realitate superficiala(tot de noi creata)unde banul face legea, nu poti avea amici daca nu ai bani, esti luat in ras pentru ca ai o situatie mai modesta. Apoi sunt influentati de internet unde este cea mai mare concentratie de prostie de pe pamant, anturaj nepotrivit si uite asa doresc sa creasca sa faca bani, sa fie la moda, nepasatori ce daca merg la scoala tot nu o sa imi trebuiasca, mai sunt si parinti care poate ii lasa sa faca ce vor si normal daca nu le dai te trezesti ca fug de acasa sau mai fac cine stie ce prostii. Pur si simplu nu isi dau seama de faptul ca ai o viata intreaga la dispozitie sa cresti, sa muncesti, sa iti fie greu si sa regreti faptul ca ai crescut cati dintre ei crezi ca muncesc sa isi cumpere carti sau sa ajute pe parinti? nimeni sau foarte putini. O sa isi puna pierce in limba(ca daca nu ai nu existi)isi trag ultimul telefon de pe piata de parca ar fi afaceristi, isi fac tatuaje(repet daca nu ai nu existi)haine de firma(daca e sa fii prost tot asa ramai indiferent cu ce te imbraci)chestii inutile pe asta cheltuiesc ei bani.Cum sa nu iti tina parintii teorie daca din toata dragostea cu care te cresc mai multa dreptate dai unui alt copilas de 14 ani decat lor care au o experienta in viata
Pai unii parinti nu le dau copiilor bananuti, le tin si alocatia, deoarece asa considera ei. Nici mama mie nu imi da alocatia si totusi as vrea sa fac ceva de fapt am ce sa fac in vara asta ca sa primesc 1000 de euro, nu fur daca la asta te gandesti
Pentru ca suntem invatati de mici sa fim consecventi in ceea ce priveste aspectul financiar.Intr-adevar e trist ca isi pierd copilaria alergand dupa ceva ce vor alerga oricum tot restul vietii si niciodata nu se vor declara multumiti indiferent de cat de mult ar avea.Pentru ca asta e blestemul banului:cu cat ai mai mult, cu atat vrei mai mult
Si pana la urma e normal sa vrei sa te simti util cand auzi in casa zi de zi certuri plecand de la vesnica problema:a banilor.Normal ca vrei sa devii un sprijin pentru parinti.Mai ales pe vremurile astea
Eu cred ca este normal sa se intample asa, in viata noastra exista un singur element care ne stimuleaza, ne ambitioneaza si acesta este ''banul ''. Fara bani esti un nimeni, un necunoscut, un nimic.
Oamenii de orice varsta isi doresc diverse chestii. Copiii afla ca-si pot cumpara ceva daca au bani ( nu e asa greu, nu? ) asa ca vor bani. Mi se pare o chestie absolut banala si pentru un copil de clasa 1. Dupa ce incep scoala incep sa afle si mai multe, sa vrea si mai multe. Asa ca afla de TPU si se intereseaza aici. Ce treaba are una cu alta? Tu n-ai avut pofte cand erai mic? Doar ca atunci nu era TPU si nu se discuta asa mult despre bani. Atunci poate ti se spunea "nu iti iau cioco pentru ca ai luat nota mica la chimie" sau ceva de genul...Acum "problema universala" e "n-avem bani destui".
Asta poate pentru ca ei inca de mici nu au o copilarie prea fericita, lucru datorat(poate) si de lipsa banilor.Inca de mici, ne dorim un anumit telefon, un anumit poster, o anumita bluza, iar cand parintii le spun,, nu se poate", deja ei vor sa faca rost de acei bani, ca sa-si faca pe plac.
Se spune deseori ca,, pe varsta mea, eram altfel"... E foarte adevarat, timpurile s-au schimbat mult, la fel si nevoile fiecaruia dintre noi. Daca atunci obiectivul era sa faci o scoala, sa ai o familie si copii cuminti dupa 18 ani, acum lucrurile stau altfel.Deja parintii nostri vor sa facem un liceu bun, o facultate si sa avem un anumit serviciu, poate datorita faptului ca ei nu au avut posibilitatea. Orizonturile noastre, ale generatiei tinere, sunt mai largi si avem ocazia sa alegem.Aici cred ca se face diferenta...
Pentru ca nu sunt cretini; isi vad zilnic parintii stresati de lipsa banilor, gandindu-se ce pun pe masa a doua zi, gandindu-se cu ce platesc facturile, etc.
Copiii vad, inteleg si vor sa-si castige singuri cei cativa lei pe zi care le-ar permite sa-si cumpere o inghetata, un suc, sa vada un film.
Tu ai cam uitat, se pare, cum se traieste in Romania.
Si noi cand eram mici doream sa avem cate un banut in buzunar pentru o acadea sau sa strangem cativa banuti pentru a cumpara ceva care ne doream foarte mult. In ziua de azi banii sunt folositi cu alte scopuri de unii dintre copii, ceea ce ne alearmeaza. Multi dintre copiii de 10-14 ani fumeaza si consuma alcool, ca sa nu enumeram si pe cei care se drogheaza cu diferite substante halucinogene. Concluzia este ca o anumita suma de bani in buzunarul unui copil este necesar, dar parintii trebuie sa-i controleze foarte atent, fara a-i teroriza.
Multi copiii sunt atacati de altii mai mari pentru a li se lua putinii bani de buzunar de catre altii mai mari si cu ganduri mai putin ortodoxe. Totusi, cred ca parintii trebuie sa motiveze copiii pentru a primi bani. Ei nu trebuie sa creada ca pot obtine bani doar daca ii cer, ci trebuie sa faca ceva pentru ei, adica sa munceasca. Si la varsta lor, munca este invatatura, buna purtare si ajutorul in casa pentru parinti. Asa ca, atunci cand vor fi mai mari vor respecta munca altora si vor sti cum se castiga un ban cinstit.
Referitor la intrebarea ta, cred ca goana dupa bani din ultimul timp i-a influentat mult si pe copii, care s-au rupt total de scoala si de copilarie. Ei doresc o"maturizare" mai rapida, sa fie independenti in orice mod, sa scape de tutela parintilor. Dar cum este de asteptat, ei vor face greseli mari si vor regreta pentru alegerile facute.
Si eu vreau sa strang bani pentru ca vreau un nou webkinz. si mama nu are timp si nici nu imi da bani pentru asa ceva.
Bine. Eu am 12 ani si ma tot gandesc. Parinti mei nu imi da bani sau imi fac placerile. Dar tot nu inteleg. Colegi de la mine la scoala von cu Iphone 4, cu telefoane, haine puma, nike, adidas, ceas din aur adevarat si parinti ii ia cu Audi R8, Gipuri...multe altele. Si le mai dau si 100 de buzunar pentru scoala. Si va dati seama la 12 ani colegi in aceeasi clasa cu ei.
Eu am 14 ani si vreau sa fac bani pentru achizitionarea unei arme airsoft deoarece mama mea nu îmi ia una. Este destul de scumpa (500 lei) și chiar dacă mi-ar da bani nu ași vrea sa ii accept pentru ca vreau sa ii dovedesc mamei mele ca pot sa ma descurc
Arakiss întreabă: