O ba are...nu stiu cum sa-ti spun...banuiesc ca ai vazut cum arde o lumanare,are mai multe culori,la inceput e un fel de mov,pe la mijloc e galben,spre varf rosie,fiecare are o temperatura, asa am invatat eu in generala, ori profa de fizica nu stia ori asta e raspunsul corect.
Puterea calorifica depinde de natura fiecarui combustibil.
deci temperatura la care arde ceara in cazul de fata.
mai multe citeste aici :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Putere_calorific%C4%83
Pentru ca flacara lumanarii nu emite o asemenea temperatura ca sa topeasca o sarma.Nu ai spus nici grosimea sarmei.
Ca esti prost/proasta.
Daca e in contact cu mana ta fara sa ai protectie te arzi, daca ai protectie si o tii prea mult se topeste.
Ce raspuns e asta omule? ti-a zis cat de groasa e sarma sa crezi tu ca se topeste? nu vad ca scrie nicaieri ca o tine cu mana goala, poate tine in mana lumanarea si merge cu ea sub sarma care vrea sa fie incalzita
Mai citeste intrebarea.
O sarma, in general, e subtire.
Orice intrebare care nu are detalii e una generala, deci se considera cazul general => sarma subtire.
Am zis, daca o tine in mana se arde, daca o tina cu manusi [ protectie ] se topeste.
Chestia cu "in general" i-mi place cum gandesti,in mare parte asa e, trebuia sa justifice mai bine intrebarea. oricum flacara unei lumanari nu e asa puternica pentru a topi sarma, in fond...e sarma nu lița
Flacara nu are o temperatura anume.
Si lumanarea in general e una medie, cu o putere destul de mare incat sa topesca sarma pentru ca si cu bricheta poti face asta.
Fa rost de un termometru industrial si tine-l la o flacara, vei vedea ca tot urca si urca si urca... Desigur, nu urca la infinit ca atunci am putea crea noi un Soare, dar nu are o temperatura stabila sa zici ca flacara are x grade.
Noi de ce tot dam reply la intrebarea unul altuia ca oricum cel ce a pus intrebarea nu da funda niciunuia de aici
Mie oricum nu imi trebuie funda...
Imi place sa ajut pe cine merita si sa rad de aia care nu merita sa fie ajutati,
Hei...cu funda era o gluma
O ba are...nu stiu cum sa-ti spun...banuiesc ca ai vazut cum arde o lumanare,are mai multe culori,la inceput e un fel de mov,pe la mijloc e galben,spre varf rosie,fiecare are o temperatura, asa am invatat eu in generala, ori profa de fizica nu stia ori asta e raspunsul corect.