Scortisoara este de fapt scoarta de copac.Este coaja de culoare roșcată-cenușie, a scorțișorului, un arbore mic, exotic, veșnic verde care atinge 10 până la 15 metri înălțime și face parte din familia Lauraceae. Este originar din Sri Lanka și din sudul Indiei.
Scorţişoara este coaja de culoare roşcată-cenuşie, a scorţişorului, un arbore mic, exotic, veşnic verde care atinge 10 până la 15 metri înălţime şi face parte din familia Lauraceae. Este originar din Sri Lanka şi din sudul Indiei.
Scoarţa este comercializată uscată sub formă de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub formă de bucăţele sau gata măcinată. Se utilizează în bucătăria occidentală mai ales pentru aromatizarea produselor de cofetărie, iar în ţările orientale şi la condimentarea preparatelor culinare.
Bunaaa.
uitee aicii:
Se cunosc, in realitate, doua produse vegetale cu aceasta denumire, diferentiate prin originea lor botanica si geografica.
· Cinnamomi ceylanici cortex sunt scoartele recoltate de pe ramurile speciei Cinnamomum zeylanicum;
· Cinnamomi chinensis cortex se recolteaza de pe ramurile speciei Cinnamomium obtusifolium var. cassia.
Ambele specii apartin familiei Lauraceae si popular, in tara noastra, produsul vegetal este denumit scortisoara.