Depinde de pasteurizare. Daca se face la temperaturi inalte da poate distruge catalaza.
Cred ca la temp de peste 80 de grade catalaza easte distrusa,dar nu stiu cat timp,asa citisem odata undeva.
Stiu ca de exemplu laptele se pasteurizeaza la tem foarte ridicate si timp f scurt, urmat de racire brusca.
La alte produse pasteurizarea se face la rece, folosind radiatii, dar si astea distrug bacterii si alte microorganisme ce ar dauna.Asa din ce am mai citit radiatiile ar inactiva catalaza, nu au zis ca o descompun, o distrug.
Pt ce anume ai nevoie sa stii chestia asta?
Nu am gasit o temperatura anume dar la 90-100 de grade se dezactiveaza catalaza. Sunt mai multe tipuri, catalaza de la om se denatureaza la 50. Dar nu scrie niciunde ce se foloseste in mod industrial. Totusi avand in vedere faptul ca se introduce catalaza in ambalajul exterior al produsului, care este cateodata introdus dupa pasteurizare, e posibil ca sa fie dezactivata complet la 100, dar repet ca nu am gasit daca e temporar sau nu si in industrie au catalaze mai noi care rezista la mediu acid si temperaturi
Nu'ș cum se impacă la tine grija față de "catalaza" cu dușmanul tău, limba română [sic]. Dar... mă rog
https://www.tpu.ro/......-sau-ce-a/
VMC întreabă: