Eu am un coleg care facea sala si skandenberg fara sa se prea incalzeasca si acum a facut lichid in umeri si face ozonoterapie, asa ca iti recomand sa nu te mai arunci inainte cand vezi o minge medicinala, ci sa faci o incalzire inainte.
Daca nu te-ai incalzit corespunzator inainte sau nu prea ai antrenament sau arunci cu o tehnica gresita e perfect normal sa te doara umerii. O sa-ti treaca...
1.Nu ma incalzesc deloc, doar incerc sa o arunc macar la limita de 7 metrii;
2.antrenament nu prea am, pot spune deloc, pentru ca e prima data cand am de a face cu asa ceva;
3. tehnica gresita nu cred pentru ca folosesc acea tehnica pe care o au pentru admitere la aruncarea mingii medicinale de 4 kg.
Fa o mica inlzire prima data, macar la partea superioara a corpului (membre superioare) inainte de orice fel de aruncare pentru a micsora riscul de accidente. Daca te fortezi si nu esti incalzit s-ar putea sa-ti te accidentezi si la admitere sa nu mai fi in satare nici macar sa ridici mingea aia medicinala, nicidecum sa o mai si arunci.
Pentur incalzire e suficient sa faci 5 minute de rotiri de brate in toate directiile, arcuiri de brate, si sa treci putin si la bazin cu rotari de bazin, cateva aplecari. 5-10 minute de astfel de exercitii sunt suficiente pentru aruncarea mingii medicinale.
Am inteles.Imi sunteti de mare ajutor.Va multumesc.O sa iau aceste sfaturi cat mai in serios.Paste fericit alaturi de cei dragi!