Risc Seismic Clasa RsII, corespunde constructiilor la care probabilitatea de prabusire este REDUSA, dar la care sunt asteptate degradari structurale majore la incidenta -->cutremurului de proiectare.Cam atat iti pot spune despre clasa de risc seismic Parerea mea este ca cel mai important este sa se faca o expertiza tehnica si abia dupa aceea sa se vada daca e nevoie de consolidare sau nu a blocului sau cladirii respective.
Un cutremur de proiectare are o valoare concreta ca acceleratie, nu magnitudine. In proiectare se lucreaza cu acceleratii si nu cu magnitudini. Cutremurul de proiectare e asociat unui interval mediu de recurenta (IMR) de 50 de ani dupa normativul P100/92 si unui IMR de 100 de ani dupa P100-1/2006.Valorile acceleratiilor se iau din aceste normative (exista niste harti).
Sursa:http://www.cutremur.net/topic/285-informatii-despre-cladiri/page__st__40
Bafta!
@GrimReaper
mai sunt si persoane cat de cat inteligente pe acest site!
.si 2) ca sa raspund la intrebare :
din cate stiu riscul seismic de grad 2 arata un risc redus de prabusire a cladirii dar o degradare a structurii de rezistenta dupa cutremur...*adica ramane in picioare,dar dupa cutremur devine o cladire prea periculoasa ca sa se locuiasca in ea *
oricum,nu va luati dupa clasificarile si listele facute de primarie.cel mai bine angajati un constructor privat care sa va spuna care este riscul de avarie al cladirii in care locuiti, si sa va sfatuiasca cu procedurile ce trebuie urmate pentru a intari structura de rezistenta a casei pentru a minimaliza efectele unui cutremur asupra cladirii!
*dar nu va fi ieftin *. acum, cum doriti dumneavoastra!
Multumesc tuturor, din pacate nu imi permit sa angajez un inginer structurist ca sa evaluez o proprietate pe care as vrea sa o cumpar, dar nu sunt inca sigura. Am sa caut altceva.
Ce ai scris acolo inseamna clasa a II a.
Clasa I de risc seismic. Imobilele incadrate in aceasta clasa prezinta pericol major de prabusire in cazul unui sesim cu magnitudinea mai mare de 7 grade pe scara Richter.
Clasa a II a de risc seismic. Aici intra imobilele pentru care posibilitatea de prabusire in caz de cutremur este mica. Cu toate acestea, un seism major poate afecta elementele de compartimentare, scarile, fara insa a pune in pericol structura de rezistenta.
Clasa a III a de risc seismic. In aceasta categorie intra cladirile care pot suferi avarii minore in cazul unui seism. Astfel, poate cadea tencuiala, pot aparea fisuri si crapaturi la pereti, fara ca viata locatarilor sa fie pusa in pericol. Banuiesc ca acea clasificare este facuta de specialisti si trebuie s-o iei in seama.
RS II=risc seismic de gradul doi
La clasa doi de risc seismic intra imobilele pentru care posibilitatea de prabusire in caz de cutremur este mica. Cu toate acestea, un seism major poate afecta elementele de compartimentare, scarile, fara insa a pune in pericol structura de rezistenta.
Daca e aparut pe site-ul primariei,inseamna ca este ceva oficial, in ultimul timp, primariile au realizat ca nu mai e de gluma cu bulinele rosii si clasificarea cladirilor. Toate cele bune!
Apache da chiar sunt persoane cat de cat inteligente...vad ca nu te numeri printre ei...si nici eu.eu sunt la inteliginti
Rs II – posibile degradari ale structurii de rezistenta, risc de prabusire redus! Cam asta inseamna! fundita
In cazul unui seism, o cladire este supusa unui proces de incovoiere direct proportional ca intensitate cu gradul seismic. Betonul din care e construita cladirea cu cat e mai vechi cu atat e mai rezistent.problema e constituita de armaturi. Evaluarile facute de ei nu sunt grozave crede-ma. uita-te pe planul constructiei respective impreuna cu cineva care se pricepe, ca sa poti sa iti faci o parere valabila.
Rs2= Clasa 2 de risc seismic
Clasa Rs2 este corespunzatoare constructiilor la care probabilitatea de prabusire este redusa(minima), dar, de la care sunt asteptate degradari structurale majore la incidenta cutremurului de proiectare.
Daca acest/aceasta articol/stire este publicata pe site'ul Primariei, atunci te poti baza in proportie destul de mare.
Vorbesti de primarie? Sa fim seriosi. O sleahta de ageamii incompetenti si corupti, care sint mina-n mina cu mafia imobiliara. Daca ai pus ochii pe un imobil care se afla in sfera intereselor lor, nu poti avea incredere. Cel mai sigur este sa platesti un inginer constructor care sa-ti faca o inspectie a imibilului respectiv. Parerea mea e ca este cel mai sigur asa.
Brigaela am nevoie de ajutorul tau pentru imi raspunde la o intrebare ma scuzi ca iti scriu aici dar am obs ca nu miai raspuns la mesaj:*
Va rog frumos sa imi dati si mie accept.la sol.de prietenie.am vazut ca sunteti medic si vreau sa va intreb ceva. numai dumneavoastra ma puteti ajuta,pe mine si sora mea.multumesc mult...
Buna ziua, sunt agent imobiliar si, in aceasta calitate cred ca iti pot raspunde, pentru ca m-am lovit de aceste lucruri. In primul rand se poate pune destul de multa baza pe aceste clasificari. Cele mai multe imobilie au fost expertizate de somitati in domeniu, iar, daca stii unde si pe cine sa intrebi, poti intra chiar in posesia lor.
Nu prea este de joaca cu RS1 si RS2, de aceea nici majoritatea bancilor nu crediteaza aceste imobile. Sfatul meu este chiar daca nu exista fonduri, totusi sa faci un efort si sa expertizezi inca o data cladirea(majoritatea cladirilor au fost expertizate in 1993-1997), de atunci se pot intampla foarte multe.
Este totusi o casa in care vei dori sa traiesti destul de multi ani. Si sa fie ani linistiti.
AlexandraN21 întreabă: