anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este in regula daca ma adresez viitorului meu sef intr-un e-mail cu Domnule+prenume fara a include numele? va multumesc

10 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Cand te adresezi unui sef (fost, actual sau viitor), dupa "Domnule" pui obligatoriu functia. Niciun nume. Director, sau Presedinte...sau ce-o fi el acolo.

mira
| mira a răspuns:

Nu este elegant. Daca folosesti apelativul "domnule"trebuie sa folosesti si numele de familie.Cum suna"domnule Gica"? Caraghios.Care este relatia ta cu viitorul sef, de vrei sa-i folosesti prenumele?

cami
| cami a răspuns:

Nuuu, nu e in regula. Vorba Mirei "domule Gica" laughing
Si ca sa pari cat mai... mai, mai, mai. (probabil ca vrei sa te angazezi la firma lui, de vreme ce spui "viitorul" ), aseaza-l langa "domnule si pe "stimate".

"Stimate domnule Iosif Popescu,"

| cely a răspuns:

Depinde de om, dar si de relatia dintre sef si subaltern. Normal nu.

| scootsie a răspuns:

Nu e in regula! Se presupune ca stii cui te adresezi, mai ales ca viitor sef... E-mail, nu e tocmai potrivit...Stii,eu raman la ideea ca seful trebuie sa te vada, sa vorbeasca cu tine, sa te placa, sa te vada ca pe un viitor colaborator... Unde de mai pui ca poti face greseli de ortografie in e-mail si "seful" te va percepe diferit...

| eewan a răspuns:

NU. intr-o scrisoare business se scrie prima data:adresa ta, numarul tau, data, numele primitorului cu functia lui(numele intreg), adresa lui, apoi Domnule+Numele niciodata prenumele(se considera lipsa de respect) si nu cred ca o sa obtii postul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu! Trebuie sa scrii numele. Sigur ca poti sa ii trimiti un e-mail in cazul in care el stabileste aceasta cale de comunicare. Ceea ce ii scrii in e-mail tine loc de scrisoare de intentie, iar in atasament pui CV-ul.
Daca asteapta alt raspuns de la tine te orientrzi sa concepi un text corect si respectuos, clar referitor la teme e-mailului

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu pentru ca sa trebuie

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu pentru ca sa trebuie

| zemantex a răspuns:

Daca-ti dai demisia, te poti adresa si cu "Ba asta". Altfel, nu prea. Au dat altii raspunsurile...