Colega, sunt mandru de initiativa ta! Vin cu o IDEE: Bombardati-i cu sms-uri - si voi, dragi TPU-isti! - pe Buzdu si Morar, de la Radio Zu, la 1815, in care sa scrieti scurt, "Hai sa-i ajutam pe kinezi!" astfel incat, ei spunand - reiterand aceasta in eter, sunt covins ca Oamenii se vor solidariza mult mai mult si vor trece pe acolo, sa dea ceva, - o cutie, doua de pateu, o zacusca, un compot, o paine, care ce poate! etc, sau/si, poate ar fi si mai util sa organizati cateva puncte de colecta, in marile locuri accesibile, de unde apoi sa le duceti acolo! >>> SUCCES! PLUS: daca fiecare TPU-ist anunta cel putin alti 3 Prieteni, care si ei, alti 3, care si ei... Ia sa vedeti ce iese! >>> Facem si o fapta buna, si mai si afla toata lumea ce Comunitate Fantastica Suntem!, (in cazul acesta, TPU pentru kinezi!) pentru ca aia 2 or sa vrea sa afle ce-i cu noi, etc...
Da, situatia e tragica, sunt oameni care traiesc in conditii greu de imaginat, in corturi improvizate.Stiu ca Ambasada Chinei a remis presei un comunicat prin care anunta ca a declansat actiunea de triere si selectare a cetaneilor chinezi care urmeaza sa fie repatriati. Ceea ce faci tu este foarte frumos, si cred ca ar trebui cu totii da le dam o mana de ajutor.
Vointa de actiune este laudabila, omeneasca.
Dar luati cu voi sSI pe cei care i-au adus la lucru!
EI sa scoata banii!
Este INADMISIBILA situatia! Angajatorii / intermediatorii lor sunt raspunzatorii!
Banuiesc ca pana la 14.30-15. Poti veni sa lasi ce ai de lasat organizatorilor si sa pleci mai devreme. Se vor mai face astfel de campanii in viitorul apropiat, dupa conferinta si lobby; sper ca data viitoare sa fie in weekend sau dupa 4, sa poata ajunge mai multi oameni. Si eu lucrez, dar ma voi invoi 1 ora-2.
Autoritatile nu se autosesizeaza (cand s-au autosesizat in ro?!), altfel nu ar mai fi nevoie sa intre ong-urile in actiune. Despre cei ce i-au adus nu stiu nimic, decat ca fabrica la care au lucrat cam o luna a dat faliment si i-a lasat cu buzunarele goale, fara cazare si masa. Oare cum o fi intr-o tara in care nu cunosti limba, nu ai prieteni, nu ai casa sau masa... Ce sanse ai? Oricine poate da mai mult de 10 ron, desigur. Daca vrei sa dai 50-100, poti sa ii dai direct chinezilor pe care ii vezi. Sau vii cu bancnote de 10 si dai mai multor oameni. Eu am venit cu ideea sa ducem paine, conserve etc, in ideea ca se distribuie in comunitate. Dar cred ca si daca le dai bani vor face acelasi lucru. De cont nu stiu nimic, cred ca un cont presupune ca cineva sa se ocupe de situatia lor. Daca aflu de existenta unui cont, am sa anunt.
Celor care pot veni: 14.00, in fata statuii aviatorilor, mergi dinspre victoriei spre arcul de triumf, pe bvd. aviatorilor. Eu ma intalnesc cu cativa prieteni la iesirea dinspre guvern (victoriei); inca nu m-am lamurit care e aia, daca vreti acolo pe la 13.30. Daca nu, direct la tabara chinezilor, in parc, vizavi de ambasada chinei: haine, mancare, apa, bani, orice puteti si vreti sa carati. Pentru cei ce nu pot din cauza orei: se vor mai face campanii de acest gen, sa speram ca si in weekend sau seara.
L-am primit; ti-am si raspuns pe privat. Am spus ca statuia se afla pe bvd aviatorilor. Cum mergi dinspre victoriei spre aviatorilor, e strada cu muzeul taranului roman -kisselef- si paralel cu ea, bvd. aviatorilor. Mergi pe strada aia 1-200 m si vezi statuia. Eu ma intalnesc cu niste prieteni in jur de 1.30 la victoriei, iesirea dinspre guvern. Daca vrei, ne vedem acolo.
Anuntul e mai vechi. Intre timp, situatia s-a solutionat oarecum. O parte din oameni au fost trimisi in china, ceilalti ramasi sunt cazati la hotel, pe cheltuiala statului chinez, urmand sa fie ajutati sa plece. Nu am fost sa lucrez in afara, asa ca nu stiu despre ce vorbesti; au fost apelate mai multe institutii, printre care si bis. ortodoxa, care nu se amesteca. E un caz de drepturi civile, nu religioase, asa ca s-au sesizat ong-urile. In plus, problema era ca oamenii protestau acolo, isi voiau banii pe ce au muncit, nu fapte de binefacere. De aspectul asta ne-am lovit si noi, deoarece ne-au respins banii, intr-un mod foarte politicos, acceptand, dupa insistente, mancarea si hainele.
Ii vedeam adesea prin metrou, mi-e mila de ei. As vrea sa vin si eu. Apreciez initiativa. 10 ron nu ma dau afara din casa.
Pana la ce ora tine actiunea? As vrea si eu ca sa dau o mana de ajutor dar la ora 14, 30 am o programare cu copilul la medic.
Chiar, vorba lui Bula ca si eu m-am intrebat, da cu angajatorii acestor oameni nu se intampla nimic? Unde sunt ei, nu ii trage nimeni de maneca? Nu le zice nimeni nimic? De ce statul roman sau politia sau eu stiu mai ce nu s-au autosesizat? Nu e o problema destul de stanjenitoare pentru Romania si pentru locuitori ei?
Chiar vreau sa ajung, dar un cont nu exista de donatie a banilor ca poate sunt persoane care nu pot sa ajunga sau sunt din afara Bucurestiului care vor sa fie alaturi de acesti oameni.
Si ma mai chinuie o nelamurire, sa zic ca dau 50 de Roni sau chiar 100, cui ii dau organizatorilor, sau chinezilor pe care pun eu ochii?
Eu as vrea/mai ales ca e in preajma pastelui/sa fim mai buni/ dar distanta dintre orasul meu si bucuresti nu cred ca am nici o sansa soryy...
Ceea ce ai facut tu este de apreciat. te felicit, dar...ai foat vreodata afara? nu in excursie.la fel ca si chinezii.cati romani nu au patit asa ceva dincolo? cine i-a ajutat? stii cati dormeau prin gari sau era boschet? singurul ajutor mai era la Biserica Catolica.eu ma mir ca nu se sesizeaza Biserica Ortodoxa.Li ar duce si lor vestea tocma-n China. apelul asta ar putea fi facut de catre preotii din Bucuresti.
Ala eu, ala eu!
Nu se inghesuie nimeni? :-s
Hmmm.ma intreb cati vor veni.
Cand auzi asa ceva, inima se intristeaza, sufletul plange iar mintea reactioneaza. Cand poti ajuta pe cineva nu trebuie decat sa spui DA. Omul de omenie nu intoarce spatele celui nevoias. Biblia ne invata ca ori de cate ori facem un bine, l-am facut Lui Dumnezeu.
Da, super initiativa! si eu stau cam departe - dar daca ne aduci numarul de cont promis luam masuri
Am vb cu tata daca are haine care nu le mai poarta. o sa vin 100%. dar eu nu stiu unde este statuia la aviatiei stau undeva in berceni. app .nu stiu de ce dar imi pari cunoscuta. as dori sa imi explici si mie unde e statuia. felicitarile mele
Ok. ne vedem acolo. la 13 juma. eu sunt blonda. am sa vin cu o geaca alba. si cu o fetita mik. nepotik mea. nu mai pot sa intru pe net. sper sa ne gasim. app eu sunt nicoleta
Buna,
Eu am lucrat la o agentie de turism, Phoenix Tour, specializata pe zboruri si excursii din Bucuresti in China si retur. Iti dau o adresa de e-mail: karizhou@hotmail.com. Poti discuta cu aceasta doamna (eu nu mai discut cu ea din motive personale, altfel nu te-as fi rugat pe tine) in limba engleza tinand cont ca este chinezoaica iar chinezii se pot ajuta intre ei. Am sa incerc sa vin si eu luni, poate gasesc ceva mancare sau imbracaminte. Pana atunci am sa te rog sa-i scrii un e-mail, poate va reusi sa gaseasca o solutie pentru acesti amarati.
P. S. Sa speram ca ne vom vedea luni.
Daniela
Eu am aflat cu mult prea tarziu de solicitarea ta in legatura cu chinezii si sunt interesata sa aflu ce stii ca s-a intamplat pana la urma cu ei.la noi in oras se ridica de 1 an de zile un ditamai magazinul si lucreaza multi chinezi. poate solidaritatea ar trebui sa inceapa sau sa si-o exprime si ei intre ei, cumva, in fond vorbesc aceeasi limba, au aceleasi obiceiuri si vor sti ce sa faca, cu atat mai mult cu cat chinezii "nostri" au salariu bunicel!