Am revenit. Aici e site-ul de unde se poate descarca ghidul, daca doreste cineva sa se aboneze pentru a afla mai multe.https://undelocuiesc.eu/
Daca nu, aici un link direct https://www.dropbox.com/......eu_web.pdf iar daca nu reusesti sa dai skip cand iti cere sa creezi cont pentru a descarca, uite aici un link wetransfer tot pentru download direct (trebuie descarcat in maxim o saptamana, dupa aceea nu mai e valabil) https://we.tl/t-B4JTRrmTGe
Ghidul e foarte bine scris, puncteaza si trateaza foarte multe probleme, plus intrebari pe care orice roman ar trebui sa si le puna cand isi cumpara un apartament sau o locuinta in general.
Iata cum poti proceda:
Cauti o casa /apartament care sa-ti placa, in mare, daca ar fi renovat.
Cauti un meserias in constructii, cu experienta de cel putin 15-20 ani, care a lucrat la mai multe lucrari de renovare (cladiri vechi).
Ii oferi 100 euro pentru a viziona cladirea, sa-si spuna parerea, eventual el sa execute si reparatiile necesare (asta cu plata separata.
De obicei, renovand eficient un imobil, diferenta de valoare cel putin se dubleaza.
Buna.Am salvat acum ceva timp un ghid creat de arhitecti, exact pentru ce cauti tu, care sa te invete la ce sa te uiti cand iti cumperi o locuinta.Caut si revin, fiindca ma bucur ca lumea sa fie informata in acest sens.
Agentii imobiliari au ajuns sa fie cele mai nasoale persoanje de pe piata, in cardasie cu unii arhitecti si nu e deloc ok. Daca cei cu bun simt nu luam masuri, va fi si mai rau.Mai adaug ca simt exact ce spui, la partea cu intoxicarea despre detalii inutile.
Treaba agentului imobiliar este sa te consilieze, sa iti promoveze oferta daca vinzi, sa iti gaseasca o oferta daca cumperi, sa iti usureze munca, pe scurt. Ar trebui sa prezinte un apartament, de exemplu, cu avantaje si dezavantaje, sa iti ofere date despre proiectul tehnic astfel incat sa nu te trezesti cu probleme etc. Suna foarte bine.
Dar multi aburesc oamenii si spun doar informatii cu jumatate de adevar sau exagerari. Exemple simple: imobilul se afla la 5 minute de centru (de fapt 15 minute cu masina), finisaje noi moderne (de fapt cele mai ieftine la moda acum 10 ani), casa scarii cu finisaje de lux (de fapt gresie ieftina, plus ca cine da 2 bani pe cat lux e pe casa scarii? e doar o zona de tranzitie, nu traiesti pe hol/casa scarii), zone verzi (ai o fasie de 1 metru in fata blocului), parc pentru copii (acelasi patratel de 2 x 2 metri cu bare ca la zoo, fix intre blocuri) etc. Am enumerat ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult.Lux inseamna apartamentele din New York cu vedere la Central Park, nu apartamente cu living fara ferestre, bucatarie fara aerisire naturala, priveliste pe ferestrele existente catre livingul vecinilor la cativa metri distanta etc etc.
1Q întreabă: