| Reddfox a întrebat:

Exista vreo metoda prin care imi pot controla visele?

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, cauta pe internet "vis lucid" si gasesti metode happy.

| AlexCristi97 a răspuns:

Da si iti pot spune cateva lucruri care au functionat la mine.
Cel mai frecvent am avut vise lucide cand dormeam de amiaz. De fel nu prea dorm dar daca sunt obosit tare dorm de amiaz si atunci, chiar cand adorm, tot timpul aud si vizualizez chestii dubioase (odata nu am putut adormi ca de fiecare data cand treceam in starea de somn auzeam muzica tare de fanfara/lautari laughing mintea mea e fuked-up). Noaptea o singura data am avut vis lucid, in rest tot dupa-amiaza.
Multi recomanda sa iti faci un jurnal al viselor, am incercat si o singura data cu metoda asta am reusit sa am acelasi vis 3 zile, in rest niciun rezultat (vis normal nu lucid).
Trebuie ca in vis cand vezi chestii ciudate care nu pot fi reale sa iti dai seama ca e vis, astfel devine lucid. Odata ce realizezi ca e vis lucid, va trebui sa reusesti sa il mentii. Aici la mine a functionat metoda cu frecatul mainilor si invartitul in vis in momentul in care simti ca iti pierzi luciditatea.
Probabil primul lucru pe care il vei incerca este zburatul/levitatul. Cel mai usor sa zbori este sa te arunci pe jos cel mai probabil te vei opri levitand putin deasupra pamantului dupa care faci ca si cum ai inota. Poate reusesti din prima sa zbori fara chestia asta dar toti prietenii mei care au zburat in vis au facut chestia asta cu inotul instinctiv.

ATENTIE MARE LA "Sleep paralysis (SP)" aka paralizia in somn. Atunci cand esti in acea faza de somn in care si visezi, in corp se elibereaza o substanta care iti "paralizeaza" muschii. In acel moment exista riscul ca mintea sa iti ramana activa iar corpul sa nu il poti misca. In prima secunda in care vei simti asta, involuntar tinzi sa te panichezi. Daca nu iti dai seama la timp ca e SP si nu reusesti sa te relaxezi, dai de dracu. La propriu. Experientele traite de mine sau orice prieten de-al meu care a intrat in SP sunt terifiante. Eu am avut o singura data, am reusit sa nu ma panichez foarte tare dar aveam senzatia ca sunt cu ochii deschisi, imi vedeam camera semi-intunecata si auzeam tipete, nu reuseam sa ma misc, vedeam spirite urlatoare, flash-uri de lumini... HARDCORE, pana la urma am reusit sa ma arunc pe jos din pat si mare mi-a fost surpriza cand m-am trezit ca eram inca in pat si am cazut doar in vis. Un prieten a auzit un accident. Avea tot asa senzatia ca e cu ochii deschisi in pat fara sa poata misca si a auzit cum s-a bagat o masina in casa lui. Si-a auzit parinti urland de disperare, ii strigau numele, vedea flash-uri de lumina, din context isi daduse seama ca el murise in accident si parintii lui ii strigau numele dupa care a inceput o calatorie de 2-3 secunde spre iad cu urlete, demoni si tot felul de chestii horror.

| Reddfox explică (pentru AlexCristi97):

Stiu. am avut paralzii in somn e nasol. Incep sa ma gandesc la toate chestiile care ma sperie. Prima data cand mi s-a intamplat asta am inceput sa tip, iar a doua si a treia oara realizam ca e doar in mintea mea. E foarte greu sa te controlezi. Pur si simplu iti vine sa tipi, dar am reusit. Mai greu cu visele. chiar nu pot sa le controlez, o singura data mi-am dat seama ca sunt intr-un vis, si m-am gandit ca daca imi imaginez ceva ce imi doresc, o sa am. Si asa a fost. doar pentru 2 secunde, caci apoi m-am trezit. FK!

| AlexCristi97 a răspuns (pentru AlexCristi97):

Scuze ca mi-am piedut coerenta pe final laughing era neatent.
Pe langa astea doua experiente in somn, mai sunt experientele extracorporale sau OBE (out of body experience) care presupune un control si un risc mai mare decat visul lucid deoarece e mai usor sa cazi in SP. In momentul ala in care esti aproape de a intra in SP e o stare specifica. Daca o recunosti trebuie sa iti imaginezi o funie care coboara din tavan spre patul tau, sa te apuci de ea si sa te tragi, lasand corpul adormit si "spiritul" parasind corpul. Astfel, te poti vedea pe tine dormind. Nu am avut niciodata OBE dar am avut o experienta interesanta cred ca era proiectie astrala, era precum un vis doar ca mi-am accesat o anumita amintire de cand eram mic si era totul super-detaliat si nu mi-as fi amintit in mod normal acele elemente. (camera in care dormeau parintii mei, mirosul camerei, mirosul covorului, telefonul mamei mele, calculatorul cu toate stickerele, biroul si fiecare zgarietura de pe el)

Aa si am uitat sa iti mai zic, ca de fiecare data cand realizez ca sunt intr-un vis. PUF! 2-3 secunde si ma trezesc.

| AlexCristi97 a răspuns (pentru Reddfox):

Am patit si eu de multe ori asta si cand vei avea primul vis lucid intens vei simti ca este o diferenta intre a realiza ca e un vis si a transforma visul in unul lucid, e altfel de sentiment, nu as putea explica. Dar odata ce ajungi in visul lucid, tehnica cu frecatul mainilor e eficienta.

Mereu cand visez ma vad OBE... Adica nu vad cu ochii mei. ma vad cum ar veni din spate ca in jocuri. laughing

Întrebări similare