| Ana00005 a întrebat:

Exista vreun loc de munca de unde pot lucra online, de acasa part-time (4 ore/zi)? Trebuie sa mentionez ca nu am experienta in nimic si am anxietate severa asa ca nu pot vorbi cu oamenii la job de call center

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Posibil.
Experienta zero nu e asa grav, dar aptitudini, cunostinte?

Pune te in locul angajatorului

Munca de la distanta prezinta problema increderii, angajatorul trebuie sa stie ca tu vei munci.
Exista masuri de verificare, obiective si teluri de atins, dar depinde de domeniu.

Daca nu stii nimic va fi necesara instruirea, care eficient, nu se face online.

Fiind de la distanta va trebui sa comunici totusicu angajatorul, colegii, cel mai eficient e la telefon si mai apoi in scris. Necunoscandu i si fizic iti va fi mai greu, avand in vedere anxietatea, dar nu imposibil.

Mai intai spune ce aptitudini ai ce domenii doresti sa abordezi.

| Ana00005 explică (pentru anonim_4396):

Nu am aptitudini si nici cunostinte. Doar la produse de desen mai stiu ceva. Gen acuarele, creioane colorate etc (cam ce gasesti pe profiart.ro dar fara categoria mestesuguri)
Ma gandeam sa vb cu clientii in scris si sa le raspund la intrebari despre produsele de desen. De vb telefonic nu prea am cum ca imi piere vocea si ma panichez si uit ce trebuia sa zic

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ana00005):

"Nu am aptitudini si nici cunostinte. "
Nici un angajator nu vrea sa auda asa ceva.
Clientii care au nevoie de informatii de regula sunt cei nemultumiti, iar acestia vor informatiile rapid, telefonic nu in scris.

Cei care vor doar informatii generale, pot solicita si in scris dar ma indoiesc sa fie un volum asa de mare de solicitari de astfel de informatii in domeniul produselor de care ziceai tu asfel incat sa fie nevoie de persoana angajata special pentru acest scop.
In scris va trebui sa stii sa scrii corect si ar fi util si sa stii lb engleza.
Intuitia imi zice ca e un doemniu restrans.

Scrie le celor de la profiart.
Scrie le magazinelor online mari.

Ideea cu jobul este ca trebuie sa oferi ceva util angajatorului. Fara cunostinte si aptitudini...va trebui sa acumulezi cunostinte si aptitudini ca sa fii utila societatii. Altfel vei gasi foarte greu ceea ce doresti.
Oricum nu teblimita doar in Romania.

Mai sunt joburi de raspuns la chestionare, de dat click pe reclame, de tradus subtitrari contracost, de corectat sau tehnoredactat diferite lucrari scrise, in diferite limbi etc
Sunt joburi online si sunt joburi care necesita doar un calculator ( si cunostinte evident ) precum editare foto video, programare, desen, animatie etc
Dar nu poti fi chiar 100% habarnist.

Intra pe freelancer si vezi ce joburi se ofera. Acolo sunt doar joburi online

| Ana00005 explică (pentru anonim_4396):

Am vazut ca ai raspuns si la cealalta intrebare a mea. Si am uitat sa intreb daca, pot lua indemnizatie de handicap pe depresie/bipolara si pentru boala de inima? Adica doua indemnizatii?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ana00005):

Nu stiu cum se procedeaza in caz de mai multe tipuri de handicap la aceeasi persoana.

Nu am gasir nimic la o cautare rapida pe net

| Mihaela2023 a răspuns:

De acasă? Doar să postezi cate ceva pe Youtube

| kameliae a răspuns (pentru Mihaela2023):

Foarte bine spus. Unele persoane aleg sa filmeze pentru Youtube si nu isi posteaza chipul.Am vazut unele persoane care gatesc sau arata ce fac ei zilnic, ma simt relaxata cand ma uit la video-uri de genu'. (; (unii pot sa nu aibe rabdare la video-uri de genul, dar pe mine ma relaxeaza)

| Ana00005 explică (pentru Mihaela2023):

Asta daca ai noroc sa devii popular... altfel, nu te plateste nimeni pentru un video cu 2 vizualizari

| kameliae a răspuns:

Frica se invinge atunci cand experimentezi acea teama.La fel si anxietatea. Daca nu ti-e bine atunci cand vorbesti cu oamenii, forteaza-te cat mai mult. Spre exemplu, du-te si lucreaza intr-o bucatarie, langa un sef(si inveti si secretele mancarurilor; cand vii acasa faci numai mancaruri delicioase). Exista o multime de job-uri.Degeaba iei pastile(pentru anxietate sa zicem) si stai inchisa in casa, tu trebuie sa iesi din casa si sa incerci lucruri noi.
Nu te gandi ca vai ca eu nu pot vorbi cu oamenii(ei sunt la fel ca tine, fiinte umane-'nimeni nu te mananca')
(din experienta personala iti spun; am trait pe propria piele anxietatea, stiu ce inseamna, dar si cum poti scapa-iesi cat mai mult din vizuina ta)
Pana la urma, doar o viata avem.Traieste-o la maxim.Si nici nu te gandi ce zice X si Y despre tine atunci cand faci anumite miscari importante in viata ta.Cand nu am bani pe masa, cine imi da? De aceea spun, nu te gandi ce spun oamenii, gandeste-te la sufletul tau.Adica daca tu ai o felie de paine..mananci doar 2 firimituri sau toata felia? rolling on the floor
Succes!

| anonim_4396 a răspuns (pentru kameliae):

Raapunsurile de genul asta nu sunt foarte utile utile.

Anxietatea Este o reactie anormala a corpului, fizic se secreta substante chimice care te fac sa reactionezi exagerat. Nu e ca si cum ai control asupra asta.
Deci daca i zici ca nu trebuie sa-i fie teama e egal cu zero.

Ca sa intelegi mai bine, gandeste te tu la cea mai mare frica a ta si care e specifica mai mult tie. Daca cineva ti ar zice ca nu ai de ce sa ti fie frica, te ar ajuta cu ceva?
Sau daca ti ar zice ca daca te ai expune mai mult la factorul declansator al fricii, te ai expune mai mult, tu singura si de buna voie?
Clar nu, stiind ce vei simti.

Alt exemplu daca te dezbraca cineva in public, vei simti o rusine mare si vei face tot posibilul sa anulezi aceasta actiune ( te imbraci, fugi, inchizi ochii ). Te poti impiedica ( iti poti opri corpul ) sa simti acele emotii in clipele acelea?
Asta presupunand ca nu esti imvatata cu nudismul in public ( dansator, stripper etc)

Este ca atunci cand nu esti atent si cineva te sperie, nu poti controla corpul sa nu se sperie, sa nu secrete adrenalina, sa nu isi creasca pulsul etc

E adevarat ca prin multe sperieturi, vor scadea din intensitate.
Ideea e ca de unul singur nu vei actiona niciodata inspre a te expune lucrurilor care iti fac rau.

Nu te gandi ce spun oamenii...iar este un sfat inutil. tu iti poti opri mintea sa gandeasca?
Daca da, zine si noua CUM. Cum o faci in mod constant

Stie si ea CE trebuie sa faca, dar nu i zice nimeni cum sa faca acele lucruri.

Daca ai trecut prin anxietate, o poti ajuta prin multe exemple practice din viata cotidiana care au contribuit la depasirea anxietatii.

Nu se gandeste ca nu poate vorbi cu oamenii, se gandeste la cum se simte cand o face, la ce emotii, ce stres, ce palpitatii, frica, jena,, rusine etc are si cat de bine se simte dupa ce nu mai vorbeste cu ei. O poti condamna ca prefera sa nu treaca prin asta?

Pastilele ajuta la inhibarea acelor substante secretate de corp in cantitate prea mare

| kameliae a răspuns (pentru anonim_4396):

Tocmai am scris un comentariu foarte lung, dar am dat refresh la pagina din greala incercand sa dau in sus pentru a iti reciti comentariul.In fine.O sa subliniez in putine linii ce am scris anterior:
1.Nu i-am spus sa nu ii fie frica.Esti fiinta umana, e normal sa iti fie frica.
2.Ce treaba are socializarea cu abuzul fizic? Adica dezbracatul in public FARA VOIA TA? Ce treaba are comunicarea cu exemplul dat de tine?
3.Nu i-am spus sa nu ia pastile deloc.I-am spus ca pe langa pastile sa iasa din zona de comfort si sa experimenteze, sa incearca sa-si invinga frica! Da, exista si anumite situatii incomfortabile care apar, dar trebuiesc depasite pentru a rezulta succesul.
Un exemplu potrivit:vrei sa iei nota mare la un examen.Pentru asta trebuie munca, efort si perseverenta.Azi inveti putin, maine la fel..si la examen iei nota dorita.
4.Prin,,nu te gandi ce spun oamenii,, i-am spus,practic,sa nu le dea mare importanta criticilor aduse de persoanele dimprejur.Ti se pare in sfat inutil? DA,unele critice sunt constructive, dar unele. unele te demoralizarea+nu te ajuta cu nimic, ci iti strica starea buna pe care o aveai in acel moment!
Mai citeste o data, te rog!,, Si nici nu te gandi ce zice X si Y despre tine atunci cand faci anumite miscari importante in viata ta.,,
5.,,Stie si ea CE trebuie sa faca, dar nu i zice nimeni cum sa faca acele lucruri.,, -eu doar AM INCERCAT SA O MOTIVEZ, sa o ajut.Am obligat-o sa faca ceva?
6.,,Nu se gandeste ca nu poate vorbi cu oamenii,, =,, se gandeste la cum se simte cand o face, la ce emotii, ce stres, ce palpitatii, frica, jena,, rusine etc are si cat de bine se simte dupa ce nu mai vorbeste cu ei.,,,, O poti condamna ca prefera sa nu treaca prin asta?,,-am condamnat-o pentru asa ceva sau la ce te referi?
Ba, fix, ea se gandeste ca nu poate vorbi cu oamenii din cauza sentimentelor pe care le are.Dar acestea se pot tine in frau cu putin sau putin mai mult efort.In orice lucru facut trebuie depus efort!
7.Nu pot sa ii relatez intamplari din viata mea pentru ca nu se aseamana cu ale ei. Vrei sa o demoralizez cu situatiile neplacute din viata mea sau cum?
8.Ce parte din 'am avut anxietate' nu ai inteles? Adica eu, trecuta prin anxietate, nu stiu ce inseamna? rolling on the floor

Stiu ca ai avut intentii bune cand ai scris mesajul, dar eu doar am incercat sa motivez aceasta persoana. Poate si doar o persoana care te motiveaza iti da speranta ca va fi bine macar un pic si va zambi in acel moment.Zambetul de pe chipul unei persoane este foarte pretios, iar daca nu ma costa nimic..de ce sa nu o motivez?

| kameliae a răspuns (pentru kameliae):

Greseala*
sa incerce*
un*

| Ana00005 explică (pentru kameliae):

Uneori nu ai cum. Am probleme de sanatate si am energia foarte redusa. Activitati "normale" pentru altii sunt foarte obositoare pentru mine. Pana si vorbitul ma oboseste daca vorbesc prea mult. Degeaba exista joburile alea cate vreme nu am posibilitatea de a depune efort si nici cunostinte de gen IT sau engleza ca sa lucrez de la birou din casa nu am. Asa ca, chiar daca invingi frica, viata tot e limitata

| kameliae a răspuns (pentru Ana00005):

Te inteleg.Ti-am gasit un job remote.Am gasit anuntul pe upwork.com. Firma MAX BPO Outsourcing cauta persoane care sa scrie cuvinte dintr-o imagine(sunt in engleza) in pdf-uri.
Fa-ti un cont pe upwork si cauta-le anuntul.

| Ana00005 explică (pentru kameliae):

Am cautat dar nu am gasit?