| alindoolce a întrebat:

Fiecare avion este dotat cu doua cutii negre, indestructibile. De ce nu
se construiesc avioanele in intregime din acest material?

9 răspunsuri:
| alexdop21 a răspuns:

Pentru ca ar fi mult prea grele, si cutiile negre sunt rezistente datorita materialului si ca sunt foarte compacte! Dar daca ar pune pe avion materialul folosit la cutiile negre, ar trebui sa foloseasca motoare mult prea puternice, deci cu consum mai mare, chletuiala mai mare, plus ca acel material este foarte scump

| florar a răspuns:

Sigur ca materialele sunt alese si pe criteriul durabilitatii, dar mi se pare ca cutiile 'negre 'sunt si extrem de compacte.

| Lumy a răspuns:

Ar costa prea mult

| Wisdom a răspuns:

Nu sunt chiar atat de indestructibile pe cum crezi. Nu e ca si cum nu ar pati nimic, se indoaie, stramba, zgarie la prabusire, tot ce este vital este sa protejeze ce este inauntru de impact si de temperaturi foarte ridicate in caz de incendiu sau de presiuni foarte mari in caz de apa. Nu poti constr un avion din asa ceva, ar fi prea greu, scump, si total nerealist, adica imposibil.

| alindoolce explică:

Aha inteleg acum mersi

| alexa_4912 a răspuns:

Ca sa intrebi tu! De-aia!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Este imposibil de construit asa ceva, daca se putea sigur s-ar fi construit pana acum.

| frumusik007007 a răspuns:

Mai iti zc eu o cutie neagra cantareste apx 30 kg si nu are o masa foarte mare dar gandeste-te si u un avion de apx 100 m (nu stiu cat are un avion ) ar cantari fffffffffffffffffffffff multwinking

| Abcfunny a răspuns:

Inteligenta intrebarehappy