Nu o sa fie niciodata ce spui tu.
Fii atent putin, da, robotii (Daca la asta te referi) pot invata din greseli si chiar exista unele proiecte interesante de la google pe baza asta.
Totusi niciodata o masinarie, un robot sau cum vrei tu sa-i spui, nu o sa poata avea o constiinta.
Constiinta este acea voce interioara cu care ne mai si certam cate o data.
Chiar acum in timp ce iti scriu imi folosesc constiinta, e acel gand pe care-l avem fiecare.
Robotii niciodata nu or sa aiba asa ceva.
Dar cyborgii au constiinta pentru ca sunt jumate om, jumate robot.
Deja oamenii care au unele membre robotice (Din cauza unor acidente nefericite, precum accidente rutiere sau mai stiu eu ce) se pot numi cyborgi.
Sunt extrem de mult teorii legate de moarte si despre ce e dupa.
Dar asta e aproape imposibil sa spunem clar, imaculat ce se va intampla dupa sau daca exista universuri paralele, daca suntem cum ai spus si tu, o simulare pe calculator sau asa mai departe.
Eu personal cred am facut o rezonanta intre biserica si stiinta, cred eu.
Stiu foarte bine ca cineva ne-a creat (Asta e clar) ca e cum spune biserica si cum il vede ea nu stiu daca asa e, dar eu il vad ca si creator atat.
Ce se mai intampla mai departe nu-mi pasa personal, inainte ma gandeam cum e sa traiesti la nesfarsit si eu am fobie de asa ceva, ma sperie gandul asta si chiar incepe sa ma ia cu ameteala cand ma gandesc la asta.
Si stii cat de simplu am scapat de asta? N-o sa-ti vina sa crezi... nu m-am mai gandit la asta
Ma gandesc doar la ce am de facut pana mor, adica o sa ma distrez pana nu mai pot, dar ca sa fac asta o sa si muncesc, asta e clar.
Constiinta nu tine neaparat de neuroni ci de acea voce interioara pe care noi toti oamenii o avem. Un pc nu poate avea constiinta. Poate face calcule, logaritmi, ecuatii, chestii exacte. Dar constiinta nu poate avea