anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Florile uscate se pot lacui?

4 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Da, dar trebuie sa ai grija cum aplici lacul pentru a nu le distruge.

| borsec a răspuns:

Se pot lacuii dar ideea este sa le lacuiesti doar la baza ca sa nu se deterioreze in timp(adica sa nu-i cada petalele), poti sa le aplici pe petale si sclipici.

| covexrobu a răspuns:

Eu am mai auzit de o varianta cu fixativ de par. Zicea cineva ca le da cu fixativ si ca stau foarte bine. Cumpara un lac sub forma de spray. Dar cumpara unul din acelea pentru vopsea de masina. Si dal cu acela dar vezi ca este o tehnica mai aparte pentru a da cu spryaul. Agiti bine sprayul apesi pe butonul lui dar inainte de floare si cand incepe sa iasa dai cu ea inspre floare cam de la 15-20 de centimetrii. si treci peste floare miscarea sa o faci din stanga in dreapta si cand ai ajuns aproape la capatul ei dai drumul la buton si inapoi faci exact la fel asta pentru a evita sa se scurga lacul si sa ajunga in exces. Sa incerci sa dai in asa fel incat sa nu ramana in exces pe ea.doar exact cat trebuie sa fie pe ea. Ca arata urat daca se scurge si se va ingreuna si se pot rupe petalele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sincer, nu am incercat, dar cred ca e posibil cu spray-uri de lac (ca cele pentru vopsele). Problema e insa ca si-ar putea pierde aspectul natural.