anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU! Stiu ca in India se vorbesc mai multe limmbo. Hindi spre exemplu este una dintre cele mai vorbite. Dar, as vrea sa stiu cam cat la suta dintre populatia indiana, vorbeste limba engleza?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Cam 10% din populația Indiei vorbește limba engleză. Dar având în vedere că populația Indiei este de aproximativ 1.3 miliarde de oameni, asta înseamnă că aproximativ 130 de milioane vorbesc limba engleză. Ceea ce face India a doua țară din lume ca populație vorbitoare de engleză, după Statele Unite.

| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

A 3-a deoarece sunt mai multi vorbitori de Engleza in China decat in USA.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este discutabil, pentru că depinde ce consideri "vorbitor" de limbă engleză.

Este adevărat că în China există în jur de 300 de milioane de oameni care au ceva cunoștințe de limbă engleză. Dar vasta majoritate a acestora nu pot fi considerați cu adevărat "vorbitori" de limbă engleză, așa cum nici zecile de milioane de americani care studiază patru ani de spaniolă nu pot fi considerați vorbitori de spaniolă.

Diferența este că în India, datorită ocupației engleze, limba engleză a fost pentru foarte mult timp limba folosită de întreg aparatul administrativ (si este în continuare una dintre singurele doua limbi admise in parlament, alături de hindi ). Așadar mulți indieni au învățat limba engleză "de la naștere" și o stăpânesc ca pe o limbă nativă, ceea ce nu este deloc cazul în China.

| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

Dar japoneza, se mai vorbește altundeva afara de Japonia? Si daca da, cam in ce procent din întreaga populatie? Am văzut ca se cere mult vorbitori de lb japoneza si nu înțeleg de ce e asa de căutata aceasta limbă având in vedere ca Japonia e o țară mică și nu multi vorbesc japoneza.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

În afară de Japonia, japoneza nu se mai vorbește pe scară largă în nici o țară.
Limba este însă foarte căutată pentru că țara aia mică, Japonia, este a treia economie a lumii. Iar dacă vrei să faci afaceri cu japonezii, ai un avantaj enorm dacă vorbești japoneza.

4 răspunsuri: