| Liceanul a întrebat:

Funda! La aceasta intrebare sunt deschis.Ma duc la mate-info la liceu.Cum as putea deveni popular,dar sa pot in acelasi timp sa invat bine?
Adica:
Vreau sa stiu va rog cum sa fac ca toata scoala sa ma stie,sa ma respecte,nimeni sa nu se ia de mine fiindca stie ca nu-mi poate face fata,in fiecare weekend sa fie cineva care sa ma invite la suc,la concerte,la cinematograf,sa nu ma porecleasca nimeni,multi sa-mi spuna pe Facebook pe chat ca sunt special,frumos, (sa-mi dea laude),sa ma puna in topul celor mai (scrie un caracter pozitiv,ca de exemplu:frumosi,inteligenti) baieti,majoritatea sa-mi dea like pe la postari (bine ca like-urile n-au o importanta asa mare,dar dadeam un exemplu).
Va rog sa-mi spuneti cum fac toate cele cerute anterior in timp ce invat bine, am note si medii mari si sunt baiat de treaba, nu un smecher.Va zic doar ca nu-s plin de mine.
Si va rog,fara raspunsuri gen "dar de ce vrei asta?","fii tu insuti" ca daca voi incerca sa par ceea ce nu-s,voi deveni ceea ce nu-s. Fara raspunsuri gen "fumeaza,bea drogheaza-te,mergi in club in fiecare weekend" fiindca va obositi scriind chestii de-astea.
Deci orice, dar fara raspunsuri asemanatoare cu cele mentionate anterior.
Thank you!

6 răspunsuri:
| bogz a răspuns:

Nu prea exista acel om care l-ai descris crede-ma.Incearca sa fii gay, o sa te bage multi in seama.

| Liceanul explică (pentru bogz):

Fii tu un gay/o lesbie.happy Ti se potriveste.

| Liceanul explică (pentru bogz):

Fii tu un gay/o lesbie.happy Ti se potriveste. Oricum, deja asta esti.

| LSMM a răspuns:

Băieții care fumează, beau și se duc toată ziua prin pub-uri nu sunt apreciați dacă exagerează cu cele de mai sus, pot atrage conflicte și, de obicei, nu iau note bune la școală și nu sunt interesați de ea.
Excludem tipul ăsta de băiat (mă bucur că o faci și tu) și nu ne rămâne decât cel mai firesc model (și cel mai bun - părerea mea).
Trebuie să fii de treabă încă din prima zi, să ajuți pe cineva dacă îți cere asta și să nu te dai în spectacol. Nu râde de să te audă tot holul și nu privi cu superioritate pe nimeni, indiferent că ai de-a face cu un tembel la un moment dat.
Un sfat important ar mai fi să...nu vii cu ochelari de soare. Poate e o fixație personală, dar am impresia că oamenii, atunci când văd un băiat cu ochelari (chit că e soarele puternic), îl asociază măcar puțin cu "un șmecheraș". Au, desigur, rolul de a-ți proteja ochii de soare, dar vei da o impresie greșită tocmai din cauza stereotipurilor.
De asemenea, când cineva se ia, din cine știe ce motiv, de tine, să nu reacționezi așa cum reacționează majoritatea. Nu te da la el și nu-ispune printre dinți: ce bă, ce ai? Ori îl ignori, ori îi dai o replica subtilă, inteligentă, pe un ton calm.
Ba chiar trebuie să fii mereu un tip calm și inteligent - cam asta-i combinația. Nu folosi limbaj argotic, de cartier și nu folosi prea des apelative precum "bă", "mă" etc. Fii sigur pe tine și uită-te în jur cu un aer degajat, să zicem "nevinovat". Explică oamenilor din jur dacă îți cer asta și fii interesat să-l faci să înțeleagă, chiar dacă îți pierzi din timpul tău.
Poți face, evident, câte o glumă bună, dar nu de tipul "Ai văzut tipa aia? Arăta ca și cum...". Astea nu sunt glume de om plăcut, evită să abordezi teme de genul ăsta, nu demonstrezi nimic.
Fii drăgut cu toată lumea, practic.
Mate-info? Și eu tot acolo sper să fiu. happy Încearcă să răspunzi cât mai mult în primele ore, unde materia e încă ușoară. Îți vei asigura și o notă și o medie mare. Du-te acasă și fă multe exerciții, mai întâi pe cele din clasă. Străduiește-te să înțelegi totul. Și să fii activ.
Nu știu dacă am omis ceva. Baftă, oricum!

| Liceanul explică (pentru LSMM):

Merci.Dar daca-i zgomot cand imi zic replica, si vorbesc tare, se vede ca-s calm?(ma refer la momentul in care cineva se ia de mine)

| LSMM a răspuns (pentru Liceanul):

Da, eventual păstrează-ți un zâmbet pe față. Când zic să fii calm mă refer să nu te îndrepți ostentativ către persoana respectivă, să nu te arunci cu un umăr în față etc.