1.In general, aceasta parte e strabatuta la extremitati de paralele 49 si 34.
2.La sud Mediterana cu subdiviziuni,precum Adriatica,Ionica,Ligurica si Marea Egee, la est Atlanticul, in principal cu Golful Biscaya.
3.Aici nu prea stiu bine
Majoritatea lacurilor,cum am invatat saptamana asta la geografie, sunt glaciare cum ar fi Como, Geneva.Deci sunt lacuri glaciare in acea regiune
4.Hai ca aici chiar m-ai terminat
Stiu ca acolo mai cresc si portocali si maslini si copaci din astia care nu vedem prin Romania
Cred ca elementele faunastice sunt cele mediteraneene, specifice zonelor mai calde.
5.Hai ca aici e usor:Spania,Franta,Andorra,Italia,San Marino,Grecia,Cipru,Albania,Macedonia, Bulgaria, Croatia(ultimele patru au clima mediteraneeana din ce stiu eu)
De unde crezi ca vine numele de Europa „Mediteraneană"? Nu de la Marea Mediterană? De unde vine numele de „mediteranean"? Nu de la latinescul Media Terra, adică mijlocul Pământului? Marea a primit acest nume în timpul în care cele mai mari civilizații cunoscute aveau cumva țărmul spre ea; era centrul lumii. Astăzi spunem că se află în sudul Europei și în nordul Africii, se învecinează la vest cu Oceanul Atlantic prin strâmtoarea Gibraltar. Țări care au țărm spre ea: Cipru(de fapt o insulă), Turcia, Grecia, Albania, Muntenegru, Croația, Slovenia, Italia, Franța, Spania, puțin Portugalia, Maroc, Egipt, Algeria, Libia, Tunisia.
Știu aceste informații de la mine iar pentru restul sincer mi-e cam lene. Consultă Google.
catalin542000 întreabă: