| Sandel13 a întrebat:

Hai sa clarificam aici o situatie, de ce sunt avantajati asa mult cei care intra cu pile in locul x de munca si cum pilele conteaza,pai uite eu candidez la armata ok? eu intru fara pile dar ma baga in Cluj unde nu imi ajung banii si intra aproape degeaba, ala cu pile il baga intr-un oras mic iar sa iei ca subofiter in armata 4000lei intr-un oras mic e un salariu destul de bun, se intra si fara pile in n locuri de munca dar intri cum e si in armata intri dar te baga la 500 de km de casa.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Majoritatea (celor neinsurați) ar prefera un oraș mare unui amărât de târgușor

| Sandel13 explică (pentru sierra1):

Pai inteleg, dar asa ca bani unul necalificat care munceste ia tot banii aia care are casa in Cluj.

| mi25 a răspuns (pentru Sandel13):

Cel ce are casa in Cluj nu plateste si el intretinere? Ba mai trebuie sa si cheltuiasca cu intretinerea acesteia. Si nu primeste bani pentru chirie.
Stiu ca 4000 de lei este putin pentru un trai decent in Bucuresti si in orasele mari din Ardeal.
Mai stiu ca un militar nu face serviciul unde vra el, ci in localitatea unde este repartizt. Dar mai stiu ca sunt si persoane care primesc un salariu pe jumatate cat primesti tu.

| mi25 a răspuns:

Eu stiu ca cei care termina un institut militar de invatamant sunt repartizati in functie de media de absolvire.
Daca tie, nu-ti ajung banii sa traiesti in Cluj, ce sa zica un absolvent de facultate civila care nu primeste bani pentru chirie? Stiu ca pentru Cluj nu-s de ajuns acesti bani, dar macar nu platesti integral din buzunar.

| Sandel13 explică (pentru mi25):

rolling on the floor iti ajung banii, dar nu faci nimic cu 4000de lei la Cluj daca platesti chirie, 4000lei +500banii de chirie, dai paroape 2000 pe chirie si utilitati, ramai cu 2500lei, 2500lei ia si un necalificat daca ai casa in CLuj e echivalentul salariului de la armata si tu muncesti ca sa inveti sa intri in armata, te "reprtizeza " in functie de ce cunostinte ai, nu te mai lua dupa regulament ca nu e ca la carte in Romania laughing, de intrat intri si fara pile dar daca vrei sa te muti in alta parte salutare.