Aproape niciun aliment aprobat pentru vinzare in magazine nu e daunator daca e consumat in cantitati corespunzatoare.
Halvaua are ceva energie in ea, din ulei si glucide. Imi inchipui ca are si fibre si poate fi un desert natural placut.
Nu e româneasca ci provine din tari orientale, adoptata de toate tarile balcanice iar in nord România, probabil parti ale Ucrainei si Rusiei.
Cu greu gasesti un aliment care e specific unei natiuni.
Pofta buna!
Este sanatoasa pentru ca este din seminte (sau mai bine zis era). Mancata in cantitati mari si prea des ingrase deoarece contine miere sau zahar. Nu este inventata de romani ci este produs traditional din Asia. Se zice ca ar fi aparut o data cu sosirea turcilor. Halvaua nu este de post! Halvaua contine foarte mult ulei si uleiul(untdelemnul) este interzis in post. Sunt doar anumite zile in care este voie cu ulei.
Halvaua este una din dulciurile aduse de turci, din orient.
Initial, halvaua a fost preparat din seminte de sesam presate, la care s-a adaugat miere pentru indulcire.
Ulterior s-au facut si produse asemanatoare, de exemplu halvaua facuta din miezul stors ale semintelor de floarea soarelui (ramas dupa stoarcerea uleiului), la care se adauga zahar pentru indulcire si diferite materiale adaugate pentru gust (cacao, vanilie, arome).
Din halva mu este indicat sa consumam mult, maxim 100 grame deodata, fiindca are continut caloric si de zahar ridicat.
Halvaua este un produs rezultat dupa extragerea uleiului din semintele de floarea soarelui. La cea clasica, se adauga zahar, cacao, arome. Acum sunt multe retete care au adaosuri pentru arome sau imbunatatirea gustului.
Nu, nu este inventat de romani. Este un desert asiatic.
Contine mult ulei si zahar, deci nu e sanatoasa din punctul acesta de vedere