Dacă te interesează sunt multe lucruri care ai putea să le urmezi în carieră, spre exemplu operator call-center mai ales dacă cunoşti bine o limbă străină, mă refer la spaniolă, germană ai putea avea un venit foarte bun crede-mă cunosc persoane, e un chilipir.
Dacă te-aş mai putea ajuta cu ceva te rog nu ezita să întrebi
Multumesc pentru raspuns, apreciez ca iti oferi ajutorul, insa as vrea sa vorbesc cu o persoana specializata care sa ma ajute sa ma decid.
Dragul/a mea crede-mă că nici persoanele specializate nu te pot îndruma aşa de bine, în şcoala din Scandinavia se fac testări care durează anii şi doar atunci se descoperă capacităţiile şi plăcerea unui domeniu considerat potrivit pentru ei, ceea ce va face contultantul e doar să te consulte şi să-şi de cu părerea, dar decizia îţi aparţine.
Stiu, insa am nevoie sa intreb si sa mi se raspunda. Am nevoie de informatii despre anumite domenii, informatii pe care nu le gasesc pe internet si un consilier ar fi cel mai in masura sa imi raspunda.
Ok scuze de ce ai nevoie e cineva care are ceva cunoştinţe în domeniul de resurse umane, sper să găseşti noroc!
Am discutat eu impreuna cu un consilier din scoala. Sunt a 12-a si sunt la filo. Iti pune la dispozitie testul InterOptions. Pe asta se bazeaza. Eventual, iti mai tine si un discurs moralizator prin care te indeamna sa te recunosti singura si sa raspunzi la niste intrebari...
Te-a ajutat cu ceva? Sau a fost o pierdere de timp?
Pai initial m-a intrebat spre ce as opta eu si i-am spus ca as vrea sa continui pe ramura psihologiei. Mi-am facut testul si rezultatele au fost: consilier scolar, consilier pentru cupluri, psiholog, manager. Ma rog, nu e concret, dar iti da oarecum o idee. Bine, asta daca raspunzi sincer la intrebari in sensul ca stii sigur ca raspunsurile pe care le alegi, ti se potrivesc. Deci, te ajuta relativ. nu vei mai fi atat de dezorientata. Asa eram si eu pana anul asta. Habar nu aveam ce ar trebui sa urmez, dar m-am decis intr-un final. Oricum, trebuie sa te gandesti ca facultatea nu e pentru ca atunci cand o termini, ai si loc de munca. Facultatea e ca sa spui ca ai studii superioare. Poti urma ceva relatii publice, sau... idk. Ceva accesibil. Intereseaza-te de universitatile la care ai vrea sa mergi si sa observi ce au disponibil.