| Florentina9210 a întrebat:

Hei. Am si eu o intrebare. Sa zicem ca mergeti la un medic pentru o problema de sanatate care nu va da pace. Dupa consultatie, medicul va recomanda doua planuri de tratament, in functie de gradul de severitate al problemei: operatie clasica, prin care obtii mai multe rezultate dar prezinta riscuri foarte mari si operatie minim invaziva, care nu obtii acelasi rezultate, insa recuperarea este mai usora si riscurile sunt minime.
Pe care ati alege-o?

18 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca ai inteles un pic incorect, operatia clasica are rezultate mai bune, riscuri mai mici de complicatii doar vindecarea este mai lenta.
Operatia laparoscopica are grad ridicat de risc, fiind facuta prin 3 gaurele mici, unde nu poti vedea si organele alaturate si unde poti omite cu usurinta ceva grav, dar recuperarea este mult mai rapida si usoara.

Sfatul meu personal, trecand de 2 ori prin asemenea situatii este sa alegi operatia clasica!
Stiu ca recuperarea cere timp mai mult, dar te asigur ca merita acest efort, medicul poate sa vada si organele invecinate si sa intervina in aceeasi operatie, salvandu-te de complicatii sau de o a doua interventie daca este cazul.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai daca e grav aleg prima varianta. Imi place sa merg la limita cand vine vorba de viata

| Dismally a răspuns:

Daca problema este grava as alege operatia clasica, daca problema nu este asa de grava atunci as opta pentru operatia minim invaziva.

| Florentina9210 explică (pentru Dismally):

Da, dar indiferent de situatie, medicul considera ca cea invaziva este mai potrivita pentru tine, ce faci?

| Dismally a răspuns (pentru Florentina9210):

Cred ca as alege ce spune medicul, el stie mai bine decat mine oricum dar acum depinde si de riscuri. Care sunt acestea?

Ca la orice operatie: iti dau un exemplu de riscuri: hemoragie, paralizie sau chiar decesul datorita anesteziei.

| Dismally a răspuns (pentru Florentina9210):

Daca este vorba de paralizie sau deces nu stiu, cred ca as alege operatia minim invaziva, eventual o fac de mai multe ori daca se poate pana la rezultatul dorit happy

Bine gandit. happy

| SergiuBoss11 a răspuns (pentru Florentina9210):

Ce ai patit?

| Florentina9210 explică (pentru SergiuBoss11):

Ma supara o problema la coloana, am dureri mari, cateodata si de aceea nu stiam ce alternativa as putea pune in practica in cazul meu.

| SergiuBoss11 a răspuns (pentru Florentina9210):

Nu te duci la orice medic, te duci la cei mai buni.este riscanta operatia asta mai mult din cauza mediculuibig grin.trebuie sa gasesti unul cu mana bunaa.

| Florentina9210 explică (pentru SergiuBoss11):

Am fost la un profesor care a venit tocmai din Germania si care este vestit pentru acuratetea sa si cunostintele dobandite. Nu m-au dus ai mei la orice medic. big grin

| Lawliet14 a răspuns:

Consulta mai multi medici! Si vezi ca poate exista tratament mai bun in strainatate.

| Florentina9210 explică (pentru Lawliet14):

Pai in strainatate fac aceasta interventie, mai exact in Germania.

| Lawliet14 a răspuns (pentru Florentina9210):

Poti da o fuga si pana la Viena.

| grab a răspuns:

Cred ca la operatia minima scapi de riscurile alea urate dar nu scapi de recidiva problemei. pe cand la aia clasica, cu medicul potrivit, lovele destule si rabdare maxima cel mai probabil ca problema ta va disparea.
poate nu e momentul de un banc cinic, dar il zic: vorbeau 3 colegi de liceu la absolvire despre ce probleme aveau, primul ca l-a parasit iubita, al doilea ca nu i-a cumparat tica-sau masina pe care si-o dorea ca si-a luat BAC-ul, si ultimul ca a luat hepatita de la o curva.
La intalnirea de 10 ani apar numai primii doi. Primul il intreaba pe al doilea daca stie de al treilea de i-a trecut hepatita. Si asta cica, DA, a scapat de hepatita, a murit de infarct.

| Florentina9210 explică (pentru grab):

Mie, profesorul care lucreaza in strainatate mi-a recomandat ca cea mai buna optiune pentru mine este cea invaziva. O sa vad dupa rezultatele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu as alege-o pe ce cea clasica.