| Gândac a întrebat:

Hei! Ştiu că TPU nu e un site de făcut temele pentru acasă, dar chiar nu ştiu cum să fac ex. următor şi voi fi ascultată ora viitoare.
Exerciţiul e următorul:
Choisissez la reponse qui vous convient et justifiez votre choix en utilisant "parce que... "
1.Si si'ai le temps :
a) j'irai au cinema
b) j'ecrirai a mes amis
c) je visiterai le musee
2.Si nous avons de l'argent
a) nous acheterons une imprimante
b) nous nous paierons une petite chaîne
c) nous installerons l'Internet.
Se referă la timp? Adică suntem la lecţia "Si conditionnel" şi ştiu că dacă în prima propoziţie e viitor sau prezent în cea pe care o introduce "Si" trebuie. să fie prezent indicativ.
La fel şi dacă în prima este imperativul.

Ajutor! happy

Răspuns Câştigător
| A_7901 a răspuns:

Pai la 1, spune " Daca as avea timp" si dupa aia iti da variante, si tu trebuie sa argumentezi variantele. De genul... Si si'avais le temps, j'irai au cinema parce que les films de cette semaine sont tres bones. Nu e greu. Doar sa ai grija la partea de gramatica. Nu stiu daca ce am scris eu acolo e bine din punct de vedere gramatical. N-am mai facut de mult franceza.

4 răspunsuri:
| TeoPT a răspuns:

Deci nu exista sa nu stii sa faci daca ai fost atent/a. Daca nu stii sa faci, inseamna ca nu ai fost atent/a. Asta e alta problema si nu am de gand sa te ajut pentru asta. Si cum de incepeti toti sa scrieti corect, cu diacritice? Credeti ca impresionati pe cineva cu atitudinea asta de "elevi model"?

| Gândac explică:

Hâââ!
@7h30 : Mă cunoşti ca să vb. aşa?
În fine, mulţumesc pentru răspuns!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca nu a fost atent/a... profu vorbeste, colegu are chef de glume, e unu care il injura pe profesor in spatele tau... deci cum sa fi atent la profesor? P. S:m-ai bine cautai pe mess, primeai m-ai mult ajutor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunteti asa handicapati! ea are nevoie de ajutor si voi o luati la misto. vai de capu vostru de parasute!