| misuh2710 a întrebat:

Hei. Sunt putin cam gras, am 53 kg inaltime 1.50 si ceva si 13 ani.
Este bine ce am mancat astazi:

12:00 - Iaurt cu tarate
14:00 - gratar cu salata
16:00 - 1 ou fiert cu o felie paine prajita

Mentionez ca seara fac si niste exercitii pentru abdomen de pe youtube big grin Este bine, o sa slabesc de acum incolo daca mananc asa? Sau ce mai trebuie sa mai adaug in "dieta mea " La ora 18?

Răspuns Câştigător
| RandyMarsh a răspuns:

Salut!
Este destul de bine, dar se poate si mai bine.
Trezirea la 10, mananci 2 oua fierte cu paine prajita, cereale cu lapte sau altceva pentru micul dejun.
La 13:00 gratarul cu salata(totusi, nu prea este bine sa mananci carne cand vrei sa slabesti, carnea este buna cand vrei sa faci muschi, incearca sa mananci o farfurie de supa).
La o salata de fructe(nu neaparat salata, le poti manca si normal).
La 18 sa mananci iaurtul, deoarece se digera foarte usor.
Dupa 18:00 sa nu mai mananci nimic!
Sa bei foarte multa apa.
Dar daca nu combini regimul cu niste exercitii cardio precum alergatul nu o sa vezi rezultate prea repede.
Poti alerga seara, pe la 18:30.O ora este de ajuns.Sa dai mai multe serii de alergat, cu pauze de 5 minute intre ele pana te obisnuiesti.Sa nu incepi brusc.
Dai o seriede 200 m si iei pauza. Faci cam 10 serii pe zi.
A doua zi dai de 300 m.Trebuie sa o iei treptat, sa nu te supraantrenezi.
Abdomenele sau alte exercitii nu te ajuta sa dai grasimea jos, ele intaresc doar muschii.
Alimentatia conteaza, dar nu atat de mult precum exercitiile.
Important este sa faci exercitii si sa nu mai mananci dupa 18:00.
Bafta!

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Tu nu ai mămică?
Ea trebuie să-ți fracționeze mesele, alimentele corect combinate, practicarea unui sport de masă.
Nu uita că vei crește până la 21 de ani.
Pa, pa.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU este bine!

În primul rând, NU se mănâncă la aceste ore; apoi, NU se mănâncă "prăjeli" ( grătar ), trebuie să faci mai MULTĂ mişcare/sport, etc.

Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ, etc.

Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/

http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php

http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html

Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".

Toate cele bune.

| alezander12 a răspuns:

Este o virsta inca de crestere!
dar daca te sfieste foarte tare de greutatea ta fa mai mult sport!

| JustUnknown a răspuns:

Buna! Regimul pe care l-ai scris tu mai sus e super bine gandit. Insa, nu ti se par cam dese mesele? Normal, ar trebui sa mananci dimineata acel iaurt cu tarata(eu iti propun sa mai adaugi si alte cereale(fulgi de porumb, ovaz)si seminte), la pranz gratarul cu salata si seara pe la 18- 19 cel tarziu oul cu painea prajita. Eu zic sa te informezi despre dieta dukan, mi se pare ca da roade. Si in privinta exerciilor, abdomenele nu sunt indeajnus. Daca vrei si daca iti place poti sa incepi sa alergi, putin cate putin pana vei ajunge la o distanta destul de mare si vei vedea ca va da roade. Daca nu, cauta pe net exercitii pentru diverse grupe de muschi. Si apropo, nu trebuie neaparat sa tii o dieta stricta, in general daca mananci bucate gatite acasa gen supe, gratar de pui, vita, peste etc. si cat mai putina paine nu ar trebui sa te ingrijorezi in privinta caloriilor consumate. La varsta de 13 ani esti totusi intr-o perioada in care ai nevoie de vitamine si proteine pentru a te dezvolta corespunzator. Insa sportul este binevenit oricand happy

| MaryMarya001 a răspuns:

Daca vrei sa slabesi incearca sa nu mai mananci paine si sa nu mai mananci prajeli, fripturi, numai fierturi.Si ti-neo tot asa pana slabesti 13kg