Inclin sa cred ca toti care au raspuns ca ''nu se poate'', nu au dreptate. Daca cineva duce un cardul gasit la banca, banca nu poate identifica clientul? ce banca e aia?
Un alt caz cand cineva incearca sa scoata bani de pe un card care nu este al lui iar banca suna imediat proprietarului de drept a cardului si-l intreaba daca a incercat sa scoata bani de pe card, el facand alta activitate in acea zi. Cum de stie banca proprietarul cardului? si nr de telefon pe deasupra.
Oricum acela care a gasit cardul pe strada nu cred ca va duce cardul la banca, ne place sa incalcam reguli.
Banca nu poate detecta un card, precum se detecteaza un telefon mobil, dupa semnal.
Pune-l pe fratele tau sa sune, sau sa mearga de urgenta la banca, sa blocheze cardul, ca cine-l gaseste sa nu-i cheltuie banii.
NU, nu are sanse sa-l gaseasca dar sa mearga repede la banca sa blocheze cardul ca nu cumva gasitorul sa-l lase si fara bani pe card
Foarte multi (din prostie) tin codul pin notat undeva langa card. (dar daca afla pinul si scoate bani, se poate depista faptasul deoarece bancomatele au camere de supraveghere.
Și camera aia știe cum îl cheamă pe hoț?!?
Ca să nu mai vorbim despre cazurile de plăți contactless (deja pomenite) sau de comenzile pe internet unde NU ai nevoie de niciun PIN ca să poți plăti cu cardul. Dar e drept, uneori e nevoie de un cod numeric de autorizare a plății, cod ce e trimis prin SMS pe telefonul deținătorului de drept al acelui card.
Oricum regula de aur este ca în clipa când știi sigur că ai pierdut un card, în secunda doi ai anunțat deja banca și l-ai blocat. La ING asta se poate face și din aplicație sau din Homebank (online).
Eu ma referam la bancomate, ATM-uri, alea sunt dotate cu camere de supraveghere, si acolo se vede fata individului, Asa se poate depista faptasul.
Repet întrebarea de mai sus: camerele alea pot identifica făptașul CUM?!? de unde știe o simplă cameră cum mă cheamă pe mine și unde stau?!? (presupunând că nu am antecedente, deci nici datele mele memorate prin serverele poliției). Nu mai pun varinta acoperirii feței cu o cagulă și cu ochelari de schi.
Sa mergi cu cagula la ATM , Hai ca atunci nu te depisteaza., tinand cont ca nu merita efortul.
Dar daca ar fi vorba de ceva grav, in situatia de fata sa zicem miliarde , tot de pot depista. Prin camerele de supraveghere din oras. Se uita pe camerele de pe strazi, o sa vada de pe unde ai venit inante sa mergi la ATM, pot urmari camerele pana depisteaza si casa de unde ai iesit
Dar hai ca nu poti merge pe strazi cu cagula fara sa atragi atentia. Gasind intervalul cand nu ai cagula, iti identifica mutra . Dupa aia totul e usor.
In anumite state vestice, tehnologia e atat de avansata incat dupa fata individului aparatul identifica imediat cine este, gasind si profilul de Facebook.
Traim intr-o lume fara intimitate, orasele/satele sunt pline de camere, odata ce intrii pe internet iar te depisteaza usor. Facebook, Google astea sunt corporatii facute pentru a spiona. Acuma Facebook-ul a inceput sa fie interzis in tot mai multe tari, dar google e mai greu/imposibil de oprit. Acuma sa nu crezi ca spionatul asta necesita ca cineva sa isi piarda timpul cu tine, aparatul automat colecteaza date despre tine din: profilul tau de Facebook, istoricul navigarii pe internet, obiceiuri, preferinte. Datele is stocate in baza de date. Iar cand comiti ceva, imediat se pot uita peste profilul tau.
Nu, suna mai repede la banca sa i anuleze cardul. sa nu abuzeze hotul de functia paywave
Stefan33Pavel întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă:
Alesia22 întreabă: