O doamne! Nu am înțeles prea bine întrebarea ta, dar ideea e următoarea. La facultatea de biologie şi cam peste tot lucrurile stau aşa:
1) mediile cresc/scad de la un an la altul în funcție de numărul candidaților, mediile anterioare neavând nicio relevanță
2) de exemplu se înscriu 500 persoane la biologie în condițiile în care sunt 60 locuri la buget, 60 la taxă. Fiecare facultate are un număr fix de locuri alocate pentru buget/taxă şi acel număr nu se schimbă de la un an la altul.
Este evident că din cei 500 primii 60 cu mediile cele mai mari vor intra la buget, iar următorii 60 la taxă. Restul vor fi respinşi sau vor fi trecuți pe lista de aşteptare. După afişarea primelor repartizări trebuie să mergi să confirmi locul. În acel moment mulți se retrag din varii motive, iar apoi se mai reorgazinează listele din nou. Astfel cei care inițial nu intraseră, fiind pe lista de aşteptare pot intra la taxă.
Mediile nu-s standard. adică facultatea nu-şi impune o medie de admitere, ci intră cei cu mediile cele mai mari. iar dacă cea mai mare medie a celui înscris e 7. se va ajunge la taxă să se intre şi cu 6. Baftă! Sper că te-am lămurit. Mai întreabă-mă dacă e ceva!
Nu. Este si in functie de fonduri, de numarul de locuri. Nu intra toti automat la buget dupa media anului anterior. Media minima la buget din acest an ar putea fi "mai sus", un 9, 56 de exemplu. Depinde de notele candidatilor.
anonim_4396 întreabă:
roby223 întreabă: