Matreata este o problema mai mult cosmetica decat medicala si este considerata, de regula, inofensiva. Cu toate acestea, in unele cazuri matreata poate fi o cauza principala pentru caderea parului si poate aparea din cauza stresului. O confruntare permanenta cu matreata poate fi semnul unor probleme mai serioase.
Daca obisnuiesti sa te speli pe cap cu apa fierbinte, renunta la acest obicei.Incearca sa scazi cat mai mult temperatura apei, pana la limita suportabilului.
Se stie ca o circulatie proasta se manifesta si la nivelul scalpului. Urmarile sunt: caderea parului, matreata, ingrasarea rapida a parului...
Poti folosii Tonic Capilar de la Dacia Plant sau Nizoral(insa Nizoral e cam scump). Ambele se gasesc la farmacie.
Insa, daca nu-ti permiti poti fierbe niste frunze de nuc si te speli de 2 ori pe saptamana.
Pentru parul gras iti recomand diluarea catorva picaturi de zeama de lamaie sau otet de mere in apa folosita pentru clatirea parului.
Succes! Funda?
Buna!...Eu zic ca cel mai eficient lucru de a scapa de matreata este spalarea de 2-3 ori pe saptamana si cu un sampon anti-matreata...ca ex. eu folosesc: Head & Shoulders.
Incearca sa-ti schimbi samponul. Eu de exemplu, folosesc Head&Shoulders + balsam si n-am avut probleme cu matreata.
Matreata se face de la ce te speli pe cap.Ce vreau eu sa iti spun samponul pe care il folosesti nu este bun pentru tine cred ca este prima oara care te speli cu el adica ti-ai schimbat samponulCel care te spalai inainte era bunCe vreau eu sa iti zic foloseste-l pe ala care nu iti cauza matreataSi nu o sa mai ai peste 1-2 saptamaniFundita?:*
Am uitat sa mentionez ca foloseam Head&Shoulders si pentru mine nu-i bun de nimic. Dar mersi oricum:]
Eu am scapat de matreata cu un leac babesc am pus oleaca de otet dupa ce m-am spalat intr-o cana si dupa oleaca de apa
si m-am clatit dar dupa ce am dat spuma jos inainte
Incerca head & shoulders cu citrice
eu am folosit si am scapat de matreata
Funda
Nu schimba samponul, foloseste un sampon potrivit parului tau, banuiesc ca pentru par gras, spala-te pe cap odata la minim 1 zi maxim 3 zile.
Spalate cu un singur sampon la care observi ca nu faci matreata sau la care sti ca nu faci matreata , de preferat e head&shoshoulders
Makovei_Iuly_1995 întreabă:
katerinakat întreabă:
elenush132 întreabă:
Rusupaul1991 întreabă: