| razvantudor a întrebat:

Hello hello lume,as vrea sa va intreb ceva, vreau sa cumpar un monitor si as avea de ales intre unul de 19" si altul de 22",vreau sa va intreb care dintre acestea doua ar fi mai indicat pentru sanatatea ochilor? eu va trebui sa scriu la el timp de mai multe ore pe zi, ma gandesc ca cel de 22" pentru ca e scrisul mai mare, dar nu stiu daca nu afecteaza si pozitionarea in fata ditamai ecranului cumva ochii.Mersi anticipat

Răspuns Câştigător
| Prici a răspuns:

Nu marimea ecranului conteaza atat de mult cat conteaza pozitia. Monitoarele din ziua de azi sunt atat de avansate incat impactul lor asupra ochilor este foarte mic, astfel ca nu exista o mare diferenta de radiatii eliberate de catre monitorul de 19" sau cel de 22" (oricum, acele radiatii sunt foarte mici si ar trebui sa stai aproximativ 12 ani consecutiv uitandu-te la acelasi monitor pentru a avea probleme)

In orice caz, alege ce monitor ti se potriveste

Sper ca te-am ajutat
Funda?happy

2 răspunsuri:
| WR104 a răspuns:

Nu conteaza, sunt la fel, scrisul il poti seta mai mare sau mai mic cum iti este mai comod la fel si contrastul sau luminozitate pot fi setate cum doresti, recomand 22''.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca cel de 19 e de ajuns mai ales ca poti configura marimea literelor deci nu trebuie sa stai cu ochii lipiti de display bafta