Daca este de argint lanticul ar trebui sa aiba un marcaj...parca 925. Da argintul se innegreste. stiu ca exista o solutie speciala pentru bijuterii dar nu mai stiu cum se numeste, dar mai exista si alte metode.
-le fiebi intr-o oala cateva minute si apoi le stergi bine
-cu paste d dinti
-le freci cu bicarbonat si putina apa apoi le clatesti
nu stiu daca aceste metode merg dar sper ca ti-am fost de folos
Argintul se innegreste. Daca nu ar fi fost argint, ar fi capatat o culoare aramie.
Ca sa indepartezi negreala foloseste o periuta de dinti veche si sapun, dar nu freca foarte tare, ca daca are pietre o sa cada. Sau in loc de sapun si apa(foarte putina apa) poti incerca cu spirt.
Succes!
Argintul se inegreste, trebuie sa le speli (lantucul, bratara etc)cu pasta de dinti si cu o periuta.Incearca sa vezi ca se ia, asa fac si eu cand se mai inegreste lantucul sau cerceii.Succes!
Acum ca m-ati ajutat, va mai spun si eu o solutie pentru cei care au o astfel de problema:chiar acum a venit o matusa (femeia care mi-a dat setul) si mi-a aratat o metoda miraculoasa care are efect imediat! Luati o carpa mica si uscata. Udati-o foarte, foarte putin si apoi inmuiati-o in scrum de tigara.Veti vedea ca daca frecati bine, in cateva secunde negreala va disparea! Sper sa va fie de folos sfatul meu! Si va multumesc inca o data pentru sfaturile voastre. :*
Da, argintul poate capata aceasta nuanta, poti tine setul in otet sau sa iei o periuta veche de dinti sa pui bicarbonat pe ea si sa.l cureti
Poti verifica daca este argint, pentru ca argintul scrie pe perete si are stanta, de obicei.
Dar daca s-a inegrit, nu cred ca e argint si prin urmare, nu prea ai ce face...
In mod normal trebuie sa aiba acel numar inscriptinat si pe cercelusi si pe lantic pe cheita aceea ca sa fie argint.Produsele care au acel numar sunt sigur din argint nu doar "suflat".
.E posibil sa fie murdar.dar nu prea cred daca zici ca si cerceii si lanticul...cel mai sigur setul e doar acoperit cu argint ("suflat"). Daca vrei sa te asiguri ca metalul e chiar argint sau doar e suflat incearca o inspectie ochiometrica si o pila fina cu care freci un pic pe material ca sa vezi daca obiectul e masiv sau doar acoperit cu argint.Sau poti sa mai incerci renumitul h2so4 face minuni... lasa-le cateva minute in acid sulfuric(sau cum se mai zice "vitriol") si daca nu se inngresc e clar ca e o mare pacaleala.De alta data asigura-te ca are acel numar atat pe cercei cat si pe lantic
Şi argintul se poate oxida(înnegri). Tata are o bijuterie dar el înainte de a le vinde le curăţă. Există diverse soluţii de curăţare. Te poţi interesa de ele sau să te interesezi de locuri în care se curăţă bijuteriile/argintul. Bineînţeles, asta nu garantează că nu e un oarecare alt metal dar poţi căuta pe încuietoare sau undeva, scris mic, spre exemplu, 925- însemn al argintului de calitatea respectivă.
Sper că ţi-a fost de folos
Razvan5769 întreabă:
Codruta întreabă:
Babygurlshark întreabă: