| BuburuzaAnca a întrebat:

Hey tuturor din TPU... O intrebare mai deocheata la care sper sa ma fac inteleasa. Am nevoie de putin ajutor in ale programarii. Sisteme de operare(scripturi shell, red run, ready, din astea "simple"). teoretic toate's bune si frumoase vezi un exercitiu te chinui vreo saptamana il implementezi ca merge bine ca nu iar ii bine, da mai nimeresti vreo 2 trei comenzi peacolo. Partea supra complicata pentru mine consta in urmatoarele. Mi se da un fragmen shell care numai el stie ce face si mi se cere functionarea lui, ce tipareste ce fac primele 3 linii, sa modific scriptul astfel incat sa faca cu totul altceva, samd. Cum pot sa-mi dau eu seama ca om de rand ce mi se cere in sensul in care vreau sa stiu ce face programul ala, unde trebuie sa ma uit sa stiu ca spre exemplu o anumita comanda, imi arata un fisier, sau imi tipareste pe ecran numai cifre sau doar litere sau ambele, care e diferenta unde e aceea diferenta. Ca exemplu am urm script:

for F in *.txt; do
K='grep abc $F'
if [ "$K'!= "" ]; then
echo $ F
fi
done.

Unde incepe programul, si ce e cu dolarii aia peacolo, adica ceea ce mi se cere sa fac se afla in prima linie sau functionalitatea programului, etc se regaseste acolo la if... nu stiu daca m.am facut inteleasa eu sper ca da. Nu am nevoie de ajutor in rezolvarea unor anumite probleme de tip, ci in general vorbind cum fac un program si unde ar trebui sa ma uit sa.l inteleg cand il vad pentru prima data in fata, tinand cont de faptul ca nu am acces la un calc in care sa bat sau dau enter si sa vad propriu zis ceea ce.mi ofera programul. Mersi la cei care macar trag cu ochiul, si la cei care raspund, incomensurabila apreciere pentru ofertul depus. Mersi si numai bine

1 răspuns:
| DenisIonut01 a răspuns:

Din cate am citit cred vrei sa stii cum se creaza un program. Deci poti descarca programul Borland Delphi si cu aceasta poti incepe sa creezi alte programe uitandute la tutoriale de pe net de exemplul siteul acesta sau poti cauta pe youtube "borland delphi tutorials "