| MrkiddyKid1 a întrebat:

HEYYY! Acum ceva vreme am auzit ca la sfarsitul clasei a 10-a se poate da un examen la engleza care iti permite sa predai engleza sau ceva asemanator? Parca se numea Cambridge. nu-mi amintesc big grin in orice caz vreau sa stiu daca se mai poate da si pe parcursul anului acesta (2017) si cat de greu este pe o scara de la 1 la 10 (in comaratie cu alte examene).

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| anamariarot a răspuns:

Mda, nu stiu cum au unii impresia ca poti da Cambridge-ul doar dupa liceu cand sunt atatea persoane care il dau in timpul liceului, ma rog. Te costa, nu e gratis si toata lumea spune ca e greu... Se poate da si in scoala generala, iar diploma e echivalata cu nota 10 pentru examenul de limba de la un liceu cu profil bilingv in cazul in care elevul opteaza pentru el.
Nu o sa iti permita sa predai engleza, pentru asta trebuie sa faci o facultate, insa te ajuta la CV si la bacalaureat, pentru ca nu o sa mai dai competentele la limba engleza. Iti recomand sa faci meditatii in caz ca esti interesat/a sa dai, pentru ca exercitiile difera cu mult de ceea ce se face la scoala. La mine la liceu intr-un an s-a organizat o simulare pentru cambridge, nu trebuia sa platesti nimic pentru ea. Intreaba-ti profesorul daca nu se face si la voi, macar sa vezi cum e. Notele au fost confidentiale.
Mai exista inca un examen de genul, ielts se numeste, insa la acesta diploma nu mai e valabila dupa doi ani.

6 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Se numeste cambridge. Diploma obtinuta iti va ''da'' dreptul de a traduce diverse texte din engleza in romana sau invers, bineinteles ca nu documente prea importante. Cambridge se da la sf. clasei a 12-a. Se da si acum pentru cei ce vor acea diploma pentru beneficiile pe care le aduce sau pentru a da la o facultate de prestigiu! spor la scoala!

| Donsavas a răspuns:

Este de nivel avansat, apropo! Iti dai seama ca nu oricine isi permite sa treaca de acest examen! Seara buna!

| Violleta2022 a răspuns:

Examenul este foarte greu, doar pentru cei avansati si se poate da dupa terminare liceului, cu plata bineinteles.
Predareaa englezei ca profesor, se face doar daca esti calificat ca profesor, adica ai o facultate de limbi straine.
Cu engleza de clasa a 10-a nu faci mare lucru, citesti si scrii pentru propria persoana, ori iti ajuti colegii!

| Violleta2022 a răspuns:

Uite aici, testul IELTS fiind valabil in 7 centre din tara.
Taxa de înscriere pentru sesiunile testului IELTS în 2017 este de 850 RON.
mai multe aici:
https://www.britishcouncil.ro/examene/ielts/date-taxe-locatii

http://www.ieltstestonline.com/

| Dumbi a răspuns:

Sora mea a vrut sa dea examenul asta, dar i-a spus cineva ca o sa il pice ca e pentru avansati. Este super greu… Numai daca stii engleza la perfectie poti sa il iei.

| Adry05 a răspuns:

Doamne cate informatii eronate, mai zici sa asculti ce se zice pe internet unde se baga toti sa zica din auzite.
Poti da Cambridge oricand vrei si orice nivel vrei.
Nu-ti da document sa predai, doar iti atesta un anumit nivel al cunostintelor in aceasta limba. Nu trebuie sa stii engleza la perfectie sa-l iei, eu l-am luat recent si nu ma consider vorbitor nativ. Intr-adevar, iti trebuie un nivel destul de avansat si totodata sa te obisnuiesti cu structura examenului.
Necesita pregatire, zic eu. E mai greu sa inveti acasa fiindca e un examen de fineturi pe care ti le poate zice doar un profesor.
In comparatie cu alte examene care? Si depinde si ce nivel ca FCE e cel mai usor apoi urmeaza CAE apoi cel de proficiency.