| Ally97Ally a întrebat:

Iarăși revin cu o întrebare, tot despre claculatoare. Am pe lângă laptop și un calculator mai vechi din 2004 cu un procesor AMD Arhlon XP 2200+, 1.8 Ghz, placă video Nvidia GeForce MX440 with AGP 8X, și RAM 512MB. Am citit pe forumuri că la AMD-uri merge să le duci cu overlock la frecvență mai înaltă. Acum din ce am citit de la 1.8 Ghz aș putea ajunge la 2.0 Ghz - 2.1 Ghz cu el. Credeți că este riscant să încerc cu overlock? Adică dacă îi mai pun un ventilator, poate dou ar merge? Oricum el stă jos pe podea unde se face curent și, deci e destul de rece. Ce ziceți, să încerc sau nu overlock?

2 răspunsuri:
| RS4 a răspuns:

Poti incerca dar daca nu te pricepi nu are rost! in primul rand risti sa arzi procesorul, iar cu acel salt de la 1.8 la 2.0 tot nu ai face nimic! conteaza restul componentelor si vechimea lor! efectiv nu ai simti diferenta intr 1.8 si 2.0 cu acele componente!
Un sistem nou sa-l duci de la 2.66 sau 3.00 la 4.5-5.00 ghz atunci da!

| MMihai a răspuns:

Niște ventilatoare poare nu au ce să strice, dar lasă procesorul în pace!
Poți să îi mai pui niște plăcuțe de memorie ram dacă găsești ceva potrivit pentru acea placă de bază.
Un calculator acum are cam 4 GB de ram, și un ram mai mare ajută totuși destul de mult.
Să vrei să cumperi plăcuțe de memorie împerecheate de la furnizor.
Deci 2 plăcuțe de memorie ram strict identice!
Credeți că este riscant să încerc cu overlock?==este riscant
Ce ziceți, să încerc sau nu overlock?==să nu încerci