| barosaneee a întrebat:

Ieri au venit baietii de la digi si mi-au pus netul faza e ca am fiberlink 1000 dar am intre 250-300 download. Nu ar trebui sa am MINIM 500? ar trebui sa ii sun? am si routerul meu propriu mercursys, folosesc cablu ethernet si nu se duce mai mult de 300 ar trebui sa ii sun? sau trebuie o setare facuta? (routerul este pe bridge mode)

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Masurarea sa faci pe site-ul Digi!
1. Asigura-te ca, calculatorul tau functioneaza la viteza de 1000 Mbps!
2. Conecteaza-te cu calculatorul la cablul care intra in router (Wan). Masoara vitezele (Up /Down).
3. Daca nici asa nu ai viteza de minim 500 Mbps, atunci incearca si cu un laptop cu care in alta locatie se masoara peste 500 Mbps!

In cazul ca nicicum nu treci peste viteza de 500 Mbps, suna la Digi sa verifice si ei viteza!

| relian a răspuns:

Banui ca ai un contract cu respectiva firma.Cauta acolo pe unde sigur scrie cit platesti si ce trebuie ei sa iti dea de banii aia.
Scrie sigur, sau intrebi, cemi vindeti de banii aia cei platesc.
Trebuie sa iti spuna cit upload ai si cit download.

Apoi tu faci test si vezi daca ei iti furnizeaza ce spun si pentru care platesti.
Nu trebuie sa configurezi tu nimic, poti sa ai si router si ce vrei, eu am avut si 2 in 1 si acum am si separat si la fel cand am facut test de viteza la ambele, au aratat ca asa este ce mi-au zis ca imi dau.

Bine eu nu-s in RO dar nu conteaza, asa este peste tot. Asa ca la luna la cateva luni faci test, vezi daca viteza este care trebuie. Daca nu-i suni, ii iei la rost, sa vina sa iti faca ceva sa ai viteza de banii care ii platesti.

Ca idee, in instructiuni, spujne ca testul se face cu cablu, deci nu wireless, de la modem si bla bla vraja marii.
Eu am facut si cu si fara si viteza este la fel, deci nu-i nici o smecherie, ca nu-i setata, ca trebuie cablu si povesti.

Iti spun ca am facut de vreo 3 ori cu diferite firme, deci nu doar cu una.
Plus ca nu miau setata ei nimic, eu trebuie sa fac, dar nu faci setari de bridge si ce mai spuneti voi pe aici, is setari simple nu parametri si alte desene animate.

Si cauta sa afcio test cu mai multe programe sau ces alea, nu doar cu digi sau la care esti tu.
Dar prima data intreaba ce trebuie ei sa iti livreze ce viteza, sa nu fie aia viteza si sa te duci degeaba.

Viteaza este diferiota download si Upload, la mine scrie in contract astea.

| NLS a răspuns:

Scoate-l de pe bridge mode!
(bridge mode se foloseste doar cand conectezi un router la un alt router, pe post de extender)

| doctorandus a răspuns (pentru NLS):

Bridge mode inseamna ca modemul functioneaza doar ca modem, nu si ca router. Toate functiile de firewall si rutare sunt dezactivate.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru NLS):

Lasă că mergem noi pe la el să-i configurăm netul laughing echipa de intervenții a TpU rolling on the floor
Păi dacă nu cunoaște ce și cum normal e să apeleze la ei, doar lor le plătește și e de datoria lor având serviciul de la ei să vină să rezolve problemele sau să-l ajute telefonic unde nu-i cazul de intervenții.Dar ăștia sunt în fața spitalului și preferă să întrebe trecătorii în loc să intre cam așa procedează mai toți cu așa zisele probleme aici pe TpU.

| doctorandus a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Hmm... nu! Problema poate fi routerul lui (mercusys). Si atunci ii cheama degeaba.

Ideea e ca un router cu chipset Broadcom sustine 1 Gbps pentru ca Broadcom face o smecherie la firewall (CFE). Si OpenWRT are o smecherie similara. Altfel nu poti prinde 1 Gbps cu un SoC de router care face NAT.

| barosaneee explică (pentru doctorandus):

Nu e de la router, tot fara router viteza de download era tot intre 250-300 cred ca sun la digi sa vad care e problema

| doctorandus a răspuns (pentru barosaneee):

Cu cablu sau WiFi?

Cu ce website ai masurat viteza?

Instaleaza https://www.fing.com/fing-desktop/

si masoara viteza cu el.

Cu cablu. speedtest.com si pe siteul lui digi

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru doctorandus):

Păi poate fi de la router sau nu îi duce computerul neavând capacitate de asemenea specificații. Oricum cel mai sigur e să apeleze la ei de aia le plătește

M-am uitat pe https://www.digi.ro/servicii/internet

E cu cantec: viteza minima garantata (pe care o ai deja), viteza medie, viteza maxima. Deci ei nu-ti promit decat 200/100, ce trece peste inseamna ca si-au indeplinit promisiunea.

Da dar faza este ca toti pe care ii cunosc si care au fiberlink 1000 au peste 500 cu fir poate problema este ca stau intr-o zona rurala cine stie o sa sun oricum