| catalin542000 a întrebat:

Îl stiti pe Stresu computers, asamblează calculatoare și bănuiesc ca face bani, mereu m-am întrebat cum de poate sa facă asa ceva în sensul faptului sa tot aibă o grămadă de componente și sa le tot asambleze într-una, bănuiesc ca are ceva parteneriate cu magazine dedicate care ii furnizează piesele, altfel nu-mi explic, mai ales ca, din câte am văzut, are și clienți, chiar are, vad ca nu are acea problema în care sa zicem ca asamblează un numai anume de calculatoare dar nu are cui sa le vândă.

Mi-ar plăcea sa fac și eu astfel de lucruri, mai ales ca ma pricep la fel de bine sa asamblez pc-uri, la instalări de windows-uri, programe, etc., dar habar nu am cum a început el totul și oricum cred ca singur fără vreun parteneriat și fără vreo ceva clientela, nu ai nici o șansă.
Deși din cate mi se pare mie, el pare ca le-ar lua efectiv pentru el, piesele, plătește de la el, iar la vânzarea fiecărui pc, își scoate banii, totuși mi se pare riscant dacă ramai cu piesele și cu banii pierduți, plus ca la ce preturi sunt în tara, clar trebuie sa ai și de unde cumpăra la un preț chiar mic, adică la un preț de sa-ti convină sa revinzi acea piesa cu mai mult după ce ai luat-o. În fine, nu știu cum face el și care este procesul lui, cert este ca mi-ar plăcea și mie sa fac asa ceva, dar nu știu cum sa fac, bănuiesc ca singur nu am ce sa fac.

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu este suficient sa-ti placa sa asamblezi calculatoare!
Trebuie sa inveti si cum se face o afacere (infiintarea si functionarea unei firme, atat legal, cat si economic).

| johnnny123 a răspuns:

Asta este diferența dintre a ști să faci un anumit lucru și a ști să construiești o afacere.

Una e să știi să gătești, alta este să-ți deschizi un restaurant.