Buna!
SALAM DE VARA
5 Kg carne de vita tocata, 5 kg carne de porc tocata, 2 kg slanina proaspata tocata, 3 kg cartofi fierti in coaja si apoi curatati si dati prin masina cu sita marunta de tocat, 1.5 l de lapte de vaca fiert si racit, 100 g zahar,piper, sare, boia, usturoi dupa gust.
Framanti bine compozitia, in 2-3 zile, cate jumatate de ora, apoi se pune in membrana artificiala.
Va dau si niste mici secrete:
Se pune la fum doar pe perioada din zi cand nu ingheata, cam 4-5 zile.
Cand se pune continutul in membrana nu se lasa aer pe cat posibil deloc in interior.
Cand membrana a devenit maronie si se strange putin salamul, este suficient de afumat.
Primavara-vara se poate pastra asa:
Se pune fiecare baton separat intr-un ziar si pe urma se aseaza intr-o soba de teracota curatata de cenusa, asezand batoanele oblic.
Pana toamna tarziu se poate folosi, se usuca foarte bine si este foarte fin si gustos.
Ies aproximativ 20-24 de batoane.
Te pup, Sarbatori fericite!
rαluk întreabă: