Scuze, n-am observat, ai dreptate.
Gandul meu a fost si la zapada si gheata de la mine, in frigul de afara de -16 grade.
La aceasta temperatura nu poti actiona, doar mecanic: lopata, plug etc.
Este adevarat ca, unele chimicale scad temperatura de topire, dar pot dauna mai mult ulterior. Sarea scade aceasta temperatura la cca. -6 grade, sub care nu mai are eficacitate in dezapezire. In schimb, dupa topire, poate fi extrem de daunator pentru mediu (vegetatie, carosabil si trotuare, constructii etc.
Si apa calda se raceste si se ingheata repede la aceste temperaturi, dupa care locul se face mult mai alunecor si periculos decat zapada.
Raman doua solutii valabile: lopata si asteptarea cu rabdare, sa se topeasca singur.
Solutia ieftina: sarea
Solutia sigura: caldura (primaverii, dupa cum mai zicea cineva pe aici )
Solutia cea mai sanatoasa: lopata de zapada.
Daca vrei rapid sa o dai la o parte, ia un arzator de butelie, cu tot cu butelie, si da-i cu flacara pe ea. Va fi distractiv sa vezi cum se topeste, insa ai grija ca ramane apa in urma ei.
Sare de bucatarie.eu asta folosesc in curte ..sare sau nisip care nu sunt toxice pentru catei.
Zapada de pe masina sau care? Spirt(sau otet) + apa + putin detergent de vase
Pai zăpada e pana la urma apa înghețată care a fost "aranjata" de curentii de aer. Ai putea sa o topesti cu metoda tradițională (sare) dar eu nu iti recomand pentru ca aceasta roade asfaltul. Ai putea sa o inlocuiesti cu nisip. Aceste doua elemente topesc zăpada dar nu au efect instant. Acum depinde si pe ce suprafata de teren vrei sa dezapezesti. Daca ai doar o mica porțiune cred ca ai putea sa pui intr-o cana mare sau un castron sau ceva apa cu spirt sau cu lichid de spălare a parbrizului. Ai mai putea pune apa fierbinte. Cu toate astea daca ai de dezapezit toata curtea, da o fuga pana in garaj si ia-ti lopata. Spor la treaba. Sper ca te-am ajutat
Si apa aia cand se raceste si ingheata cum se face? Patinoar.
Asta cu apa e solutia cea mai buna pentru un patinoar de exceptie.
Apa se raceste pana la urma si ingheata, apoi ii mai rau
TIMpisicuta întreabă:
roby223 întreabă:
Catalin979 întreabă: