Stii sigur? Faci masterat, doctorat si devii cercetator in logica, filozofie, istoria stiintei, epistemologie, political theory sau multe alte domenii esentiale. Asta daca ai valoare, dar de ce sa pleci de la ideea ca nu ai valoare?
Cati din cei care au terminat facultatea asta au facut doctorat si sunt in cercetare? Extrem de putini.
Nu am zis ca e o facultate inutila dar fix in domeniul asta ca filozof pur si simplu nu prea gasesti sa lucrezi, asta nu inseamna ca nu poti sa faci altfel de master pe psihologie sau istorie etc. si sa lucrezi in alte domenii, ceea ce vreau sa zic e ca te ajuta dar ar trebui sa mai faci si altceva pe langa ca sa ai mai multe posibilitati de angajare.
In cercetare intri ca si de la alte studii de licenta, ba chiar ceva mai usor. Cercetatorii sunt putini in masa populatiei, aici nu avem ce face. In schimb sunt varful fiecarei stiinte. Eu nu am vorbit de masterate in alte domenii, ci chiar in domeniul asta. Daca nu ai loc in cercetare, te angajezi la o banca si ajungi repejor la un salariu decent. Licenta si masterul in filozofie la Universitate te departajeaza de alti candidati.