| alexutzu00791 a întrebat:

In ultima perioada am inceput sa cred in semne si horoscop, lucruri care le consideram niste tampenii cu ceva timp in urmahappy. Intrebarea mea, de altfel una stupida, care este cea mai buna zodie, in care zodie e cel mai bine sa te nasti?

Răspuns Câştigător
| zorialbi a răspuns:

Horoscopul este doar o iluzie a ceea ce ar putea fi…. n-are nicio legătură cu realitatea, este citit de multi oameni aşa "for fun", astfel din pacate irosindu-si viata. Fiecare om este unic (asa ne-a creat Dumnezeu).

Decât să caut o previziune frumoasă în horoscop astăzi, care sigur nu se va împlini, mai bine îl rog pe Bunul Dumnezeu să-mi ajute. De ce să visez la ceea ce vreau în loc să-i cer Lui în fiecare dimineaţă?!

Ortodoxia şi horoscopul n-au nicio legătură, Ortodoxia e Adevărată în fiecare aspect al vieţii noastre şi o vom trăi aşa până la sfârşitul veacului împreună cu Dumnezeu iar horoscopul e o minciună, o joacă de copii care-L elimină în mod viclean pe Dumnezeu din schema vieţii. Oricât de nevinovat ar părea, horoscopul este o închinare la idoli…. E ca şi cum un copil ar nădăjdui în "previziunile mobilei din casă" aşteptând să primească o jucărie, decât să-i ceară mamei să i-o cumpere. Previziunile mobilei sunt de fapt horoscopul "citit" în stele, casa e lumea în care trăim, mama e Dumnezeu cel ce ne iubeşte şi aşteaptă mereu să ne ajute, iar copilul sunt eu cel ce vreau o viaţă mai bună.

(http://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/02/horoscopul-in-ortodoxie/)

Dincolo de glumele care se fac pe seama credintei în zodii ( horoscop ), aceasta credinta exista. Este curios, dar oamenii care refuza ideea unui Dumnezeu Creator, prefera sa se supuna unor berbeci imaginari care alearga prin stele. O gospodina trece cu vederea cuvintele lui Hristos: "iubeste pe aproapele tau", dar o asculta pe prezentatoarea TV, daca îi zice: "astazi veti avea o zi grea, evitati conflictele cu cei apropiati"(zodia... - horoscopul zilei).

Sfintii parinti spun ca obisnuintele sunt a doua fire. De aceea, omul care asculta mai multa vreme horoscoapele, ajunge, în cele din urma, sa fie o umbra a semnului sau zodiacal. Acesti oameni nu îsi dau seama ca devin foarte vulnerabili, pentru ca e destul sa-i afli zodia si poti face cu el ce vrei, îl manipulezi ca pe un zombi, ceea ce e valabil, mai ales, pentru femei.

Noi suntem invitati sa imitam sau pe Hristos, sau berbecii, taurii si racii zodiacali. Imitând, devenim, sustine ascetica ortodoxa. Dar, desigur, fiecare e liber sa aleaga ceea ce vrea el sa devina.

Ierodiacon Savatie Bastovoi

(http://www.sfaturiortodoxe.ro/_horoscop.htm)

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| georgiana a răspuns:

Eu nu cred, tu esti TU si nu cum sunt ceilalti, altfel ai fii doar o copie...fiecare zodie are avantajele si dezavantajele ei...si la chestia cu zodiile nu sunt ferm convinsa, tu faci cursul vietii.(sunt doar niste preziceri si nu se potivesc la toti)

| georgiana a răspuns:

Am citit in arhiva TPU si cea mai norocoasa zodie este Taurul, acum norocul ti-l mai faci si cu mana ta.Eu sunt in zodia Taur, dar nu ma consider "cea mai cea"

| Bogdana a răspuns:

Fiecare zodie e puternica in felul ei!

| mihaelutzamy a răspuns:

Cred ca zodia scorpion pentru ca in asta sunt eu.Scorpionii sunt ...citeste si vei vedea. u ce zodie esti?