Janina
| Janina a întrebat:

In zona de N a orasului vad mereu o fata care cerseste, este un copil cu probleme.
O prietena ii tot da bani si macare si mi-a zis ca fata a fost luata de niste persoane de la centru pentru a avea grija de ea, dar acestia o bat si o trimit la cersit.
Prietena mea ii tot zice sa nu mai le dea banii si sa isi ia de mancare, si ca o poate ajuta daca ii spune macar numele, dar ea nu vrea, ii e frica.
Ce sa facem? Chiar ne pare rau de ea...are niste ochi mari si sta langa tine, nu zice nimic, de multe ori cere doar mancare, ii e foame.

5 răspunsuri:
| kllass a răspuns:

Ii este frica pentru ca i-au indus in capsorul ala mic ca oamenii Doar incearca s-o ajute si pina la urma tot la ei va ajunge. Daca vrei sa o salvezi sau sa o salvam trebuie vorbit la un camin de copii, la un ong sa vina sa o ia sa aiba grija de ea 3, 4 zile cel putin sa-i arate dragoste si dupa cred ca fetita se va,, deschide,,. In astfel de cazuri numai dragostea face minuni.Copiii sunt foarte greu de inteles dar daca ai reusit sa le cistigi increderea si ii iubesti ei simtind asta ai cistigat o mare lupta si mai mult decit atat. Nu ii ajuti dindu-le 5 lei sau 1 leu. Daca vrei sa o ajuti incearca sa ajungi la sufletul ei.

| lora_9285 a răspuns:

Cam dupa cum arata este majora? Cereti ajutorul Crucii Rosii din orsul vostru, pentru ca din ce stiu eu au si departament de asistenta sociala. Daca este minora, incercati la autoritatea tutelara poate fac ei ceva sau va indruma undeva. Sper sa reusiti.Succes!

| zeeeeeex a răspuns:

Foarte trist... Eu as vorbi cu cineva de la protectia copilul sau de la un plasament sa innainteze niste investigatii amanuntite... si daca asa eu... O bata mare si rosie ii va cuminti pe aia care o bat pe micuta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si nu e singura, dar daca politia nu face nimic, degeaba le platim salariile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-am inteles exact care "centru" si te-as ruga sa-mi dai detalii. Daca cineva o bate si o forteaza sa cerseasca, abuzul trebuie semnalat.
E gresit sa oferi cersetorilor bani si alte lucruri. Nu faci altceva decat sa le intaresti comportamentul dificil. Nu-i ajuti cu nimic. Daca esti sigura ca va manca ea ceea ce-i dai, poti face o exceptie de la regula. Dar fii atenta, multi sunt doar pioni. In spate sta un adult care monitorizeaza "productia" si nici un os nu-i revine cersetorului.
Pe de alta parte, fii vigilenta si cu "ochii mari" care te pot inmuia, fiindca astfel de persoane sunt adeseori extrem de versate. Nu sunt intotdeauna sincere.