Aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Internet gasesti ceea ce vrei. Numai bine!
S-a mai discutat asta pe tpu.ro
Nu prea imi place sa dau "copy" la ce scrie pe alt site si sa-l pun aici, mai bine dau adresa directa
http://ro.wikipedia.org/wiki/Internet
Cum si cand a aparut internetul, gasesti aici mai amanuntit
http://www.netview.ro/......ernetului/
Si despre world wide web(www), multi confunda internetul cu www-ul, asa ca pe langa internet mai pun definitia si istoria www-ului care le gasesti aici
http://ro.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Web
@yqoana
@andruza
Advanced Research Projects Agency (ARPA) a aparut in anii `60, cum puteti sa spuneti ca "Reteaua Internet a aparut acum 20 de ani", INTERNETUL EXISTA din 1964-1965, cand pentru prima oara s-au interconectat 2 calculatoare(mai pe inteles, s-a facut o retea intre 2 calculatoare).
Poate vreti sa ziceti ca world wide web(www) a aparut in 1989 la Centrul European de Cercetari Nucleare (CERN)in Geneva (Elvetia), dar care nu are legatura cu internetul care inseamna retea intre 2 sau mai multe calculatoare, iar world wide web inseamna reteaua mondiala de INTERNET, "seamana dar nu rasare".
Bine ca ai pus aceasta intrebare, acum vad cati confunda internetul cu world wide web, care sunt lucruri total diferite.
Cum si cand a aparut INTERNET-ul?
Reteaua Internet a aparut acum 20 de ani, printr-un efort de a conecta reteaua Departamentului Apararii Statelor Unite (cunoscuta sub numele de ARPAnet - Advanced Research Projects Agency) cu alte retele conectate prin dispozitive radio sau satelit. ARPAnet a fost o retea experimentala proiectata sa asigure suportul pentru cercetarea militara - in particular cercetari privind construirea unor retele care puteau rezista cu succes unor intreruperi partiale.
Una din cele mai importante retele noi aparute ulterior a fost NSFNET, infiintata de NSF (National Science Fundation), o agentie guvernamentala americana. Spre sfirsitul anilor `80 aceasta organizatie a creat cinci noduri de comunicatii puternice in centrele universitare americane cele mai importante. Problema care aparea acum era datorata costului ridicat al serviciului telefonic prin linii telefonice inchiriate pe distante foarte mari. Solutia a constat in infiintarea unor centre regionale. Astfel aproape fiecare campus universitar a fost conectat la centrul Internet cel mai apropiat.
1982 - ARPANet s-a unit cu MILNet (Retea militara) cu NSFNet (cercetatori si oameni de stiinta) si cu alte retele (de exemplu BITNet si USENet, retele concepute pentru schimbul de stiri).
Acum in anii 90 Internet creste cu o viteza pe care cercetatorii sau fondatorii acestei retele nici nu au visat-o. Noi companii se lanseaza cu o viteza fenomenala si multe persoane acceseaza Internet prin distribuitori sau servicii familiare. Astfel la ora actuala sunt peste 23 000 de sisteme de retele direct accesibile prin Internet (date care la ora tiparirii acestui material pot fi deja invechite!). Ce este si cum a aparut WWW?
Cu aproximatie WWW-ul a aparut in luna martie a anului 1989. Tim Berners Lee de la Laboratorul European de Fizica particulelor din Geneva (CERN) a pus in circulatie propunerea de a dezvolta un sistem hypertext in vederea unei eficiente partajari a informatiei intre echipele de cercetatori din High Energy Physics Community, situate in zone geografice diferite. Cele trei componente pe care trebuia sa le contina acest sistem in viziunea specialistilor CERN erau:O interfata utilizator consistenta;
Capacitatea de a incorpora o mare varietate de tehnologii si tipuri de documente;
Capacitatea de a accesa informatia unitar in ciuda unei mari varietati a tipurilor de calculatoare si a soft-ului rulat de acestea, si aceasta intr-un mod cit mai simplu din punctul de vedere al utilizatorului.
Sa vedem ce inseamna WWW in prezent si ce va insemna acesta in viitorul apropiat. Iata citeva idei concretizate deja, sau in curs de materializare:
"Electonic Publishing" - din ce in ce mai multe edituri isi prezinta pe Web cataloage cu noi aparitii sau chiar publicatii complete. Trebuie sa ne asteptam in viitorul apropiat la o larga aparitie a acestor publicatii din toate domeniile.
Reclame pentru companii - din ce in ce mai mult companiile isi prezinta produsele intr-un mod foarte atractiv folosind WWW. In prezent aproape orice material publicitar (scris pe suport clasic) face referire la pagina de WWW a firmei respective.
Tranzactii comerciale - este destul de aproape ziua cind se pot incheia tranzactii comerciale prin Web (de la micile cumparaturi casnice, pina la tranzactiile intre firme). Va fi suficienta o vizitare a paginii WWW a magazinului preferat si completarea unui formular (evident, numarul cartii de credit avind un rol central) pentru a achizitiona produsele dorite.
Vot prin Web - nu este deloc o idee fantezista, ci doar o problema de timp pina cind acest sistem va putea fi folosit si in acest scop;
Sisteme interactive de recreere - deocamdata televiziunea inseamna prezentare, dar nu peste mult timp WWW-ul va oferi utilizatorului posibilitatea sa participe interactiv la emisiuni de divertisment, la piese de teatru on-line, etc. Pasul care mai trebuie facut il constituie gasirea unor canale de comunicatie mai rapide care sa permita transferul unui volum extrem de mare de date aproape instantaneu.
Instrumente de educatie interactiva. Universitatile vor fi in masura sa ofere studentilor cursuri si seminarii on-line, chiar sa realizeze examinarea acestora.
Prezentari multimedia in timp real, beneficiind de capacitatile multimedia ale WWW-ului. E-mail: trimiterea si receptionarea mesajelor;
In general, un mesaj e-mail este un text (corpul mesajului - analog scrisorii) impreuna cu informatii referitoare la destinatar, expeditor, etc. (analogia cu un plic postal este evidenta), informatii constituite in asa-numitul header al mesajului. De obicei, header-ul unui mesaj este generat de aplicatia de e-mail folosita.
sper ca ti-am fost de folos numai bine!
fundita?
Bună
Internetul a apărut acum mai bine de 20 de ani
Poți să cauți mai bine pe wikipedia.
Pa, pa