anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La analize, ca sa nu imi bage seringa in vena, imi poate lua din deget sange?
Pana la ce varsta se poate lua din deget?

Răspuns Câştigător
| FroddoLikesBlood a răspuns:

Buna,
Pai este posibil sa iti i-a si din deget,insa este o dierenta deoarece cand iti i-a din vena sunt mult mai multe lucruri pe care le depisteaza(de exepmplu colesterolul nu-l il poate vedea daca sangele e luat din deget,ti-am dat un exemplu,poate fi si altceva,nu sunt exeprta in domeniul acesta,dar asa am vrut si eu la fel ca tine,insa mi s-a spus tot ce ti-am zie eu tie,si de ce nu intrebi un medic sau chiar pe cele care iti vor lua sange, ele situ mai bine, dar ca sa iti rapsund strict big grinca iti i-a din deget nu itit ies toate lucurile pe care le-ar vedea daca ti-ar lua sange din vena.Iti urez bafta and take care.Ps:nici mie nu-mi place sa mi se i-a din vena si te sustin kiss!

11 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Mereu pentru analize o sa iti i-a din vena pentru ca are nevoie de o cantitate destul de mare de sange ( o fiola), chiar daca ai 3 luni, chiar daca ai 60 de ani o sa iti i-a sange din vena pentru analiza.
Iti i-a sange din deget pentru a fi folosit la aparate din acelea mici portabile ( pentru a afla daca esti anemic, cat zahar ai in sange) pentru ca acolo ( la acel aparat) iti trebuie o cantitate infima de sange ( cateva picaturi)

| Prapacea a răspuns:

Pai așa mă gândesc și eu, de ce să te mai împungă cu acul, du sângele din perioada menstruației.
E tot sânge, nu?

| LaLaura a răspuns (pentru Prapacea):

Menstruatia contine un amestec de sange (care e 1%), tesut si fluide din membranele uterului( adica aceea protectie unde sta fatul, daca nu exita fat, organismul il elimina).
Nu ai cum sa duci "menstruatia" la analize pentru a afla cat calciu ai in sange. Si sangele trebuie sa fie "proaspat", de aceea ti-l i-a pe loc la analize.

| Prapacea a răspuns (pentru LaLaura):

Sarcasmul este o remarcă „amară, ascuțită sau batjocură"

Doar pentru că am vizionat profilul dânsei:
exemple:
Daca nu imi tai varfurile, parul numai creste? La cat timp e normal sa le tai? Eu am fost tunsa aiurea si l-am lasat sa creasca fara sa folosesc masti de par si alte chestii
Considerati ca spray-urile de picioare(odorizante) de la avon sunt folositoare? Cine le-a incercat si pe care? (vreau si fotografia sprayului respectiv)
la răspunsuri nu am avut curaj să mă uit

Doar pentru ca pune inrebari care pentru tine sunt banale, nu trebuie sa ii raspunzi aiurea, mai bine nu o faci. Acele intrebari pentru unele persoane sunt intrebari chiar necesare, fiecare om are o chestie a lui sau mai multe pe care nu le stie si pe care le doreste sa le stie, bine, in limita bunului simt.
Eu una nu ma uit la intrebarile unui utilizator, ca dupa aceea sa ii dau un raspuns, poate acea persoana la 12-13 ani si poate nu are cum sa stie ceea ce stiu eu, sau tu, de aceea cred ca s-a format TPU.
Sunt o persoana critica, critic enorm, dar aceasta intrebare nu o vad chiar atat de banala ca sa dau un raspun in sictir.

Atunci ar trebui să lase dracului internetul și să puna mana pe carte așa cum am făcut-o noi la vârsta lor.
Pun pariu că nici nu știe ce este acela abonament la bibliotecă, dar îi trebuiesc conturi pe lady popular sau alte prostii.
Din cauza lor vom ajunge o națiune de cretini, mă gândesc câteodată că până la urma ACTA e un rău necesar, nu vor mai copia referatele de pe internet și vor citii și ei o carte, nu vor mai avea timp să se mai îndrăgostească de Rafael Tudor sau alți papițoi sau pițipoance care cred că deputații au făcut școala de deputați și de aceea au ajuns în parlament.

laughing, sunt doar niste copii care au intrebari existentiale pentru varsta lor. Si eu la varsta de 13 ani era indragostita de Leonardo Di Caprio, dar asta e adolescenta si asta inseamna sa pui niste intrebari banale. Generatiiile se schimba nu poti sa zici ca noi eram si ei erau. pentru ca fiecare generatie are chestia ei de "destept sau naiv". De aceea exista internet, televiziune, ziare, carti ca sa ai raspunsuri ba la cum e bine sa te tunzi, la cat timp, sau ce e bine sa manac, ce inseamna X lucru. E bun al naibi informarea asta, gasesti ori ce, daca ma gandesc bine, in trecutul destul de indepartat se credea ca daca te saruti faci copii. Deci e buna mass-media asta si la un copil de 13 ani.

Ai un vot de la mine, dar totuși îmi susțin punctul de vedere. Cu toate că găsești orice, interesele lor sunt limitate la porcăriile pe care le-am enumerat eu.
Te invit să arunci o privire la categoria adolescenți sau D/S.
Cu multă stimă și respect, al dvs P.I '81

Multumesc!
Si da, stiu, intrebari tipice, dar nu toti sunt asa, o parte din ei se desteapta, o parte raman asa. Asta e selectia, asa te maturizezi si asa iti construiesti o familie... sunt inca copii, au nevoie de naivitate, ca dupa aceea sa poata sa isi faca un rost in viata.

| andrei1121 a răspuns:

Nu e tot durerea aia?

| Karelia123 a răspuns:

Nu e, pentru ca vena te ustura foarte tare, iar daca ti-o perforeaza ai de suferit.
NU stii cum e pentru ca nu ai trecut prin asa ceva, andrei1121.