Cand eram mica, nu lipsea din casa bicarbonatul de sodiu. Si parca era de uz universal...
Bunica il folosea la atatea lucruri, incat am stat putin sa imi amintesc, ca sa va impartasesc si voua.
O substanta atat de banala si de ieftina. Cine s-ar fi gandit ca poate fi folosita ca leac in multe afectiuni cronice? Si cine s-ar fi gandit ca exista doctori care trateaza cancer cu bicarbonat?
Este o substanta care se gaseste in mod natural in toata lumea. A fost insa “descoperit” in 1840, fiind evidenta actiunea lui de curatare. In medicina era folosit in tratarea racelilor si a gripelor. Este stiut ca, datorita PH-ului ridicat (bazic) era chiar efficient in acest context, intrucat ph-ul scazut (acid) este favorabil aparitiei bolilor in organism.
Un mediu cu PH putin trecut de 7 este considerat optim, pe cand PH 6 inseamna deja predispozitie la diverse boli. Un studiu recent a subliniat faptul ca bicarbonatul de sodiu ucide candida si celulele canceroase crescand PH-ul si nivelul de oxigenare al acestor celule. Se pare ca tumorile nu pot supravetui intr-un mediu bogat in oxigen. Tratamentul cu bicarbonat de sodiu ar putea reduce numarul de chimioterapii sau tratamente cu radiatii, care actualmente constituie singurele metode acceptate de tratament al cancerului.
La ce foloseste bicarbonatul:
- Curata aerul din frigider
- Te scapa de mirosul neplacut al covoarelor si al altor materiale.
- Poate fi folosit la curatarea lenjeriei.
- Putin bicarbonat de sodiu cu apa curata atat frigiderul cat si talpa masinii de calcat.
- Amestecat cu otet poat fi folosit pe post de emulsie universala de curatat in gospodarie.
- Acelasi amestec (in cantitati sudiciente) poate desfunda canalizarea.
- Poate fi folosit in loc de deodorant.
- Impreuna cu apa oxigenata se poate folosi in loc pasta de dinti la periajul zilnic
- Poate fi folosit in tratarea racelii si gripei: o jumatate de lingurita sau chiar o lingurita plina se amesteca cu apa si se ia de doua ori pe zi timp de cateva zile.
- In putina limonada e un leac excelent pentru arsurile stomacale. Daca se ia prea mult, fara lamaie sau fara sa fie combinat cu melasa, neutralizeaza aciditatea sucului gastric si ingreuneaza digestia.
Atentie, se mai gaseste si in praful de copt, dar acesta poate contine aluminiu si este toxic.
Tu la ce il mai folosesti?
Bună.
Eu folosesc un vârf de cuţit la găluştile de griş. Ies pufoase şi fierb şi repede.
Orice gospodină s-a izbit la bucătărie să nu-i iasă găluştile moi. Aici este micul secret, nu le întăreşte.
Pa, pa.
Buna. Eu il foloseam pentru ca limba mea avea mici imperfectiuni{"bubite"}. Faceam gargara cu el in fiecare noapte si a functionat.
Este bun pentru transiparatie. Unele persoane transipira in exces si il folosesc o data pe saptamana cand fac baie pe tot corpul, punand putin in cada.
1. Inalbeste dintii
Daca ai ramas in pana de pasta de dinti, poti sa te folosesti cu incredere de bicarbonatul de sodiu. Pe langa faptul ca ti-i curata foarte bine, are si un efect de inalbire, datorita particulelor sale abrazive care lustruiesc si netezesc smaltul si inlatura petele. In plus, intrucat elimina bacteriile din gura, previne si aparitia cariilor. Asta nu inseamna ca poate fi folosit zilnic. O data la 7-10 zile este de ajuns!
2. Curata parul si pielea
Bicarbonatul absoarbe excesul de sebum si curata parul la fel de bine ca un sampon. Este la fel de eficient si in cazul pielii, asa ca il poti folosi si pe post de gomaj. Amesteca putina apa cu putin bicarbonat si intinde-ti pasta obtinuta pe fata sau pe corp. Dupa un minut poti sa te clatesti si sa te minunezi : pielea ta va straluci ca in zilele insorite!
3. Te scapa de arsurile stomacale
Pentru ca este alcalin, bicarbonatul de sodiu calmeaza arsurile stomacale si balonarile. O lingurita de bicarbonat diluat intr-un pahar de apa te scapa de toate aceste neplaceri intrucat are un efect foarte benefic asupra digestiei.
4. Vindeca aftele bucale
Bicarbonatul de sodiu este foarte eficace in tratarea aftelor bucale. Pentru asta, poti sa iti clatesti pur si simplu gura cu apa si bicarbonat sau poti sa il aplici direct pe afta.
Veste buna: iti vei trata astfel si eventualele rani bucale si vei scapa de mirosul urat mirositor. Daca totusi aftele persista, este recomandat sa vorbesti cu medicul de familie, pentru a identifica motivul pentru care acestea continua sa apara.
4. Te scapa de tuse
Printre leacurile babesti anti tuse se numara si bicarbonatul de sodiu, de asta data dizolvat in lapte fierbinte si baut sau printr-o simpla clatire a gatului (gargara). In cazul intolerantei la lactoza, laptele poate fi inlocuit cu apa.
Eu l-am folosit pentru un vulcat am pus bicarbonat si apa minerala si a crescut sau pentru cand ai acid in burta iti pui intr-un pahar apa si bicarbonat si bei
Eu igienizez cu el frigiderul, curat bijuteriile din argint, folosesc o data pe saptamana in apa de curatat faianta, ghiuveta...folosesc la galustele din supa, la prajituri cu foi si in gargare pentru. faringita...