| FiddleStick a întrebat:

La examen la exercitiul 3 era subiectiva sau predicativa?

24 răspunsuri:
| MaStErShOt a răspuns:

Era subiectiva, am intrebat-o eu pe profa de romana dupa examen

| TechnologyWebBrowsing a răspuns:

Subiectiva. Eu am pus intrebarea "ce?" la propozitia "ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii" am pus intrebarea "Ce il jeneaza?" Si raspunde dificultatea rasfoirii.

| Twix4Ever a răspuns:

Am vazut in barem ca scrie subiectiva ...deci ..Bravo celor cu subiectiva!

| Shado15 a răspuns:

Eu zic ca e predicativa! pentru ca "ceea ce" poate fi inlocuit de un substantiv => ca prop aia are subiect si nu poate fi subiectiva sad si am intrebat 2 profesoare si au zis predicativa ...acum nu se stie thinking CONFUZIE TOTALA \m/ chiar si in randul profesorilor, nu numai al nostru.

| lorycool a răspuns:

Eu tot subiectiva am scris; Unii colegi spun ca e predicativa ca cica propozitia subordonata e introdusa de "este" straight face. Sper ca e corect subiectiva! Bafta!winking

| FiddleStick explică:

Cum sa fie ma subiectiva, toti care ati scris subiectiva ati pus la intamplare fara nici-o logica daca stai sa analizezi fraze este predicativa, nu subiectiva

| Laura0 a răspuns:

Subiectiva

| anadark84 a răspuns:

Subiectiva

| VanillaCh0c0 a răspuns:

Subiectiva, "ceea ce" este element introductiv al propozitiei subiective. happy

| TeodorAm00 a răspuns:

Subiectiva sigur

| Alicy a răspuns:

Subiectiva, si profa mea de romana asa zice big grin

| DonPablo a răspuns:

Eu prima data am pus subiectiva apoi am vazut ca daca o intorc pate fi si predicativa si am lasat prdicativa nu e bine x_X

| LoveCocktails a răspuns:

Nici vorba, e predicativa. straight face

| NoOneCanSeeMe a răspuns:

Eu subiectiva am scris

| Roby_roberto_1997 a răspuns:

Subiectiva man, garantat. funda?

| dimi2011 a răspuns:

DACA CREZI CA ERA PREDICATIVA SI VREI O SCHIMBARE SEMNEAZA PETITIA! http://www.petitieonline.com/forum/34394/start/400

| Servetzel a răspuns:

Si eu am scris subiectiva, si din ce am mai vazut pe TPU mai multi au scris subiectiva.

| andreutssaa2011 a răspuns:

Pai` eu am scris subiectiva, ca era ceruta de ' ceea ce ', iar pe dicactic.ro raspunsul e tot subiectiva:Răspunsul corect în baremul de corectare este varianta c, propoziţie subiectivă (6 puncte). Uite si linkul` :http://www.didactic.ro/......-corectare

| Fodo04 a răspuns:

Vad ca numai raspunsuri aiurea primesti aici... Sa te lamuresc. "Dacă pui subordonata după principală şi nu înaintea ei, aşa cum este în textul original, şi faci contragerea (Dificultatea răsfoirii este jena - n. r.), lucrurile sunt mai clare. Subordonata este predicativă", a explicat pentru gândul Irina Georgescu, profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional Sf. Sava din Bucureşti. Desi multi o tin cu Subiectiva, daca e sa o luam si la nivel universitar, E PREDICATIVA! Si baremul de pe edu.ro nu e cel OFICIAL! Si se pare ca, se vor puncta ambele variante. Asteptam baremul de pe didactic.ro cel oficial :*

| Barbaru_Vlad_1994 a răspuns:

Doamne ce mai generatie! Deci sa inteleg ca voi inghitit tot ce vi se arunca in gura?!? Daca in barem scrie subiectiva credeti ca asa e?!? Imi pare foarte rau de voi in cazul asta! Vreau sa vad niste comentarii clare in care dovedesc prin analiza sau logica lor pentru raspunsul "subiectiva". Adevarat la prima vedere este subiectiva dar daca o analizezi si o gandesti putin este in mod clar predicativa! Nu ai nevoie de prea multa romana ca sa stii raspunsul corect, e nevoie de logica care vad ca lipseste totalmente din creierasele voastre. "Am vb. cu profii de la mine si au zis ca tot subiectiva" si ce sa-ti zic! Si eu am vorbit cu profesorii mei ce sustin faptul ca este predicativa, comisia din judetul meu facand contestatie la ministerul invatamantului + reclamatiile pe care le va primi din toate partile tarii pana maine la ora 15:00. Si sa nu uitam de contestatiilaughing

| Ionela_Popa_1981 a răspuns:

Daca in barem era trecuta subiectiva atunci este eronat de la bun inceput: topica in fraza respectiva este: "Dificultatea este ceea ce ma deranjeaza"; rezulta ca avem: S("dificultatea") + Predicat nominal incomplet ("este") + Prop. predicativa("ceea ce ma deranjeaza")

| Nycon a răspuns:

''Din punctul de vedere al profesorilor de la Cluj, subordonata este predicativă. Din punctul de vedere al Gramaticii Academiei, este subiectivă" Deci taceti naiba din gura nu va mai dati in stamba cu logica voastra

| Neagu_Kety_1997 a răspuns:

Subiectiva!

| debi a răspuns:

Nici ei nu stiu macar care e raspunsul! oh go on o aiureala totala.