Toate țesăturile naturale sunt foarte prietenoase (bumbac, lână, in etc) cu corpul și sunt indicate pentru purtare îndelungată, inclusiv noaptea (pijamale de bumbac).
Totuși, atunci când se practică un sport, sunt mult mai indicate țesăturile special create pentru asta, din materiale sintetice. Asta pentru că nu rețin umezeala și scutesc organismul de disconfort. Un tricou de bumbac reține foarte bine umezeala și nu e tocmai ok. În schimb nu e indicat să fie purtate decât atunci când se face efort. Nu și prin casă, noaptea la somn etc.
Da, mai este si inul, vascoza, toate sunt vegetale,-maiputin lana care e de ori.animala.
Vascoza, desi se obtine in parte din materie prima vegetala, nu poate fi considerata fibra vegetala deoarece: 1. Se obtine din celuloza regenerata, adica obtinuta chimic prin modificarea polimerilor naturali. 2. Contine fibre elastomere adaugate (lycra), un material plastic obtinut din petrol.
La baza procesului chimic sta celuloza. de la ideea asta am plecat. este o fibra artificiala dar nu sintetica. pentru obtinerea viscozei se foloseste materie vegetala si un procedeu artificial. e bine?
p.s. ideea e ca este un material prietenos cu pielea, chiar daca transpiri nu mirosi ca un sconcs.
deci se incadreaza in. "materiale bune pentru haine" adica pe om nu-l intereseaza procedeul il intereseaza produsul finit.
Toate materialele artificiale sunt produse din materiale naturale. Fara exceptie. Se pleaca de la celuloza, dar fibra insasi este recreata, iar apoi se amesteca cu lycra, material plastic, motiv pentru care matasea artificiala, adica vascoza, este trecuta in literatura de specialitate in categoria fibrelor artificiale, nu a fibrelor vegetale. Calitatea nici nu se compara cu bumbacul sau lana, si nici pretul.
Daca sunt comode si de calitate, da. Este si lana dinaceea de te inteapa, iar bumbacul ieftin se "comporta" ca atare(apar gaurele, se largeste, decoloreaza, etc)