Întrebare recomandată | Evelinmariaa a întrebat:

Legat de studenți, îmi poate spune cineva cum este cu transportul in București? Sunt din alt oraș și as vrea sa îmi fac un abonament doar că nu prea am idee ce și cum. Care ar fi prețul? Se folosește pe toate liniile de autubuz?

7 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

Pentru toate liniile pentru o luna 50 de lei e prețul întreg, iar dacă ești student de orice fel îți vor lua doar 25 de lei la casieria de abonamente, dar trebuie sa ți faci un card nominal care e câțiva lei și sa arăți legitimația de student de fiecare data când îți reînnoiește abonamentul.
25 de lei ai de dat în cel mai rău caz.
În cel mai bun caz, dacă ești la buget la o facultate de stat (nu știu de cele private), facultatea îți decontează integral suma transportului în comun terestru, fără metrou. Adică mergi cu chitanța stampilata pe care o primești la casa de abonamente, iar cei 25 de lei plătiți ți se vor returna de la facultate la sfârșitul lunii, deci în situația asta circuli gratis. Doar o rogi pe femeia de la casa de abonamente sa stampileze chitanța.
În cazul în care ești în anul 1, pana ți se eliberează legitimația trebuie sa soliciți de la secretariatul facultății o adeverință pentru transport pe care o arăți la casa de bilete și astfel ai reducerea de 50%.

| Bondarel99 a răspuns (pentru whatevernvm):

Ai dreptate, scuze. Am scris din instinct 15 lei pentru ca eu imi faceam abonament pe o singura linie. Am uitat ca e 25 pe toate liniile laughing

| whatevernvm a răspuns (pentru Bondarel99):

Da, mi am dat seama.
Voiam doar sa nu o inducem în eroare cu doua răspunsuri diferite

| Evelinmariaa explică (pentru whatevernvm):

Se aplica reducerea chiar daca ești la o facultate din alt oraș?

| whatevernvm a răspuns (pentru Evelinmariaa):

Asta nu știu

| Bondarel99 a răspuns:

Ca sa iti faci abonament cu reducere ai nevoie de legitimatie de student si de buletin.
Metroul costa 35 lei pe luna, cu reducere.
STB-ul e gratis (iti faci abonament la casa de bilete, platesti 15 lei apoi te duci la sfarsitul semestrului, in ziua de decontari, cu toate bonurile si iti da banii inapoi pe card. Si da, e pe toate liniile.
Daca nu ai legitimatie (daca nu e vizata sau daca nu s-a eliberat inca fiind anul 1), te duci la secretariat si ceri o adeverinta care sa ateste ca esti student pe care o duci la casa de bilete de la Metrorex sau STB.

| whatevernvm a răspuns (pentru Bondarel99):

Sunt curioasa unde ți a luat ție 15 lei când mie în 3 ani de studenție mi-a luat 25.
Iar decontarea în totalitate se face doar dacă ești la buget, cel puțin la universitate și alte facultăți, altfel nu.