Bună, Simona."Mono" înseamnă "1", deci familie monoparentală înseamnă familia care are un singur părinte. E un copil care creşte fără unul dintre părinţi(caz trist, aş zice).
Familia monoparentala - un nou tip de familie din ce in ce mai des acceptata de societate
In ultimul timp, societatile in general, printre care si Romania, se confrunta din ce in ce mai des cu un nou tip de familie, cea monoparentala. Familiile monoparentale apar tot mai frecvent in societatea contemporana, fiind o consecinta a modificarii parametrilor socio- economici si de mediu, aceste modificari reprezentand una din cauzele posibile ale destigmatizarii acestor familii. Femeia tinde sa fie tot mai independenta; chiar si in familia traditionala, rolul acesteia a devenit comparabil cu cel al barbatului, in timp ce acesta preia multe din functiile indeplinite pana nu demult de femeie. Legea 272/ 2004 accentueaza importanta rolului tatalui in cresterea si educarea copilului sau. Tatal trebuie sa fie implicat activ in viata copilului, ceea ce aduce beneficii importante pentru dezvoltarea psihosociala a acestuia. In absenta tatalui, copilul poate sa intampine dificultati in ceea ce priveste integrarea si reusita sociala. Dificultati asemanatoare pot fi sesizate si in cazul lipsei mamei.
n societatea moderna, tot mai multi adulti isi cresc copiii singuri, fara a avea alaturi un partener (sot/sotie), pe al carui ajutor sa se poata bizui. Cele mai multe familii monoparentale au ca unic parinte femeia. Uneori parintele este obligat sa-si creasca singur copilul datorita decesului sotului/sotiei, dar cele mai frecvente cazuri se datoreaza divortului sau separarii.
Se intampla si ca parintele sa fie singur pentru ca asa a ales, asa a dorit. Unii parinti, in urma separarii, reusesc sa formeze in continuare un cuplu, in sensul in care ei reprezinta cuplul de parinti ai copilului lor. Cand acest lucru se intampla, beneficiul este categoric al copilului - in primul rand. Capacitatea copiilor in varsta de 2 ani de a diferentia intre ce este real si ce este imaginar nu este forte bine delimitata sau demna de a fi luata in seama, astfel incat, in inchipuirea lor, copiii se pot simti raspunzatori pentru evenimentele la care asista. Este chiar posibil ca ei sa capete convingerea ca sunt raspunzatori (poarta vina) pentru plecarea tatalui/mamei. Daca insa parintii raman prieteni si continua sa imparta responsabilitatile cresterii si educarii copilului, oferindu-i amandoi dragoste, acesta va ajunge sa inteleaga si sa creada ca nu el este vinovat de despartirea parintilor.
Adica un singur parinte is creste copiii
Adica doar cu un parinte. Sa nu aiba acea familie decat mama sau tata. Fara ambii parinti.
Monoparental inseamna un singur parinte adica e un copil care are doar mama sau doar tata
Adica de ex:este o fata sa zicem de 10 ani, care are doar mama, nu si tata.Sau doar tata, si nu mama.Adica doar cu un parinte. Poti sa iti dai seama de la ''monoparental''. Mono - vine de la unul singur iar parental de la parinte.Deci cineva care are doar 1 parinte.Nu prea stiu sa explic.Scuze. Te pup :* By3
anonim_4396 întreabă:
NitaLoredanaFlorentina întreabă: