Sunt in aceeasi situatie, mai e o saptamana si totusi eu abia de stiu vreo 2 comentarii, si alea invatate cu greu. Niciodata nu mi-a placut literatura, nu am avut vreo legatura cu ea, mereu am urat-o. Materie invechita de sute de ani, urata, scrisa incorect pentru ca erau niste analfabeti nu cum iti spune profesoara "Asa a vrut autorul" bullshit. Dar totusi pentru ca sistemul nostru invechit si la pamant ne cere sa stim proza, poezie si dramaturgie pentru bac (cu toate ca n`o sa ne ajute vreodata in viata csf, n-ai csf) trebuie invatate. Trebuie sa te gandesti ca daca vrei la facultate, trebuie neaparat sa iei cel putin 6 la bac, incearca sa-ti gasesti o motivatie, spre exemplu eu vreau la facultatea de automatica (de aia nu`mi place literatura si de aia am ales profil real, deci nu prea inteleg ce rol isi au comentariile) + ca ai mei mi-au promis ca fac scoala de soferi imediat cum iau bacul (inca o motivatie). M-am uitat ce s-a dat la bac in ultimii 5 ani si am observat ca de obicei la simulare se da proza iar la bac poezie si invers. In 2015 la bac s-a dat proza iar la simulare poezie, in 2014, 2013 si 2012, la bac s-au dat poezii iar la simulari numai proza. In 2011 totusi la bac s-a dramaturgie iar la simulare s-a dat proza. Deci daca la simulare anul acesta s-a dat proza 90% la bac se da poezie sau dramaturgie. Asa ca invata vreo 3 poezii si ambele opere la dramaturgie... poeziile sunt cele mai grele pentru ca nu prea ai de ce sa te legi.dar incearca, repeta-le odata la 2 zile ca sa nu le uiti iar cu o zi inainte de bac, nu repeta nimic, fai altceva...iesi afara cu prietenii, stai pe telefon, dormi, orice numai sa nu te gandesti la bac, la fel si in ziua examenului. Gandeste-te ca daca nu iei bacul acum, il dai peste 2 luni dar, ce`or sa zica prietenii despre tine? Ce`o sa zica familia? Cum o sa te vada toti? Nu vrei sata
In primul rand, nu trebuie sa fii panicat fiindca daca ai studiat operele sigur stii ceva despre ele. In al doilea rand, intr-o saptamana, daca citesti comentariile trebuie sa fii capabil sa scrii ceva, cea mai buna metoda de a invata este, dupa parerrea mea, aceea in care explici cuiva, cu alte cuvinte, desi ai 18 ani joca-te de-a scoala, prefa-te ca esti profesorul tau si preda-ti lectiile si ia toate operele ca pe niste povesti reale pe care le-ai auzit (nu ai nevoie de efort pentru a retine o intamplare pe care ti-o zice un prieten, nu?) si fa conexiuni intre ideile textelor si ceva ce te pasioneaza/imagini/glume. Te vei descurca. Mult succes!
Trebuia sa citesti toate cartile care se dau ca sa iti fie mai usor! E mai greu sa tocesti! Dar nu mai poti da timpul inapoi! Ia-o logic, fa scheme. Probabil e si de la emotii! Incearca sa te relaxezi in ziua dinaintea BAC-ului. Foloseşte muuulte carioci şi markere pentru a sublinia informaţiile importante. Dacă eşti o persoană cu memorie fotografică foarte bună, în timpul examenului s-ar putea să ai surpriza să îţi aduci aminte o informaţie anume, deoarece ai colorat-o aşa cum ai vrut şi a ieşit în evidenţă.
Încearcă, atunci când repeţi, să o faci în locuri diferite. Un studiu a demonstrat că dacă schimbi locul de învăţare, acest lucru îţi poate îmbunătăţi considerabil capacitatea de concentrare şi memorare.
Ţine-ţi telefonul deoparte (şi departe). Pe silent. Fără vibraţii. Şi, ca să fii sigur că nu o să te întorci din 3 în 3 secunde la el, îţi poţi dezactiva notificările pentru toate site-urile pe care ai cont. Crede-mă, ţara nu arde, poţi vedea notificările şi peste juma de oră, atunci când iei o pauză. Dacă ai un text greoi, obositor, poţi încerca să pui pe fiecare paragraf, câte o bombonică preferată şi să te răsplăteşti.Nu te baza pe faptul că "anul trecut s-a dat subiectul X". Tu învaţă tot. Oricum, mai ales la materiile umaniste, totul e ca o poveste, deci nu îţi prinde rău să mai ştii un autor, sau un eveniment istoric în plus cu care să faci comparaţie.
Si sa ai incredere in tine! Multa bafta!
Pai intr-o saptamana nu prea mai ai ce face. Sunt multe de invatat. Invata macar esentialul: tema, viziunea despre lume, personaje etc... Sunt foare multe tipuri de cerinte la subiectul al 3-lea. De exemplu: tema si viziunea despre lume intr-o opera literara, particularitatile de constructie a personajelor sau caracterizarea si particularitatile de constructie a unui personaj. Si multe altele... Incearca sa inveti logic macar pentru. textele de baza cate ceva(romanele, poeziile, si comedia "O scrisoare pierduta") Succes la bac!
Pai nu e ca si cum am lasat tot pentru acum, am invatat, tot invat, si parca uit TOT! da stiu ca sunt mai multe cerinte. of, Multumesc mult!
Cosminele, nu-l lua la rost in felul asta ca degeaba o faci.
Poate nu toti au stilul de invatat/studiu asemanator cu al tau.
Mai sunt si alte texte de bac. dar le stii tu care sunt. Incearca sa retii macar esentialul.
Dacă ai citit cărțile nu ar trebui să ai probleme, fără supărare. Bac-ul e o nimica toată pe lângă facultate, te vei convinge singură.(acum depinde şi de facultate).
Revin, la orice comentariu din subiectul 3 dacă ai citit cărțiile/ştii poeziile nu ai de ce să-ți faci griji. măcar rezumatul să-l scrii şi tot scoți o pagină. În orice comentariu, caracterizare, demonstrația că se încadrează într-un tip de operă, are şi rezumatul. Cărțile alea nu sunt de mere acolo, sunt să le citiți şi voi. Unele sunt chiar interesante.
Eu am citit cărțile şi ceea ce pot spune că am învățat 'pe de rost' au fost caracteristicile generale ale nuvelei, basmului, romanului etc. Pe care le poți integra apoi în orice operă citeşti...
Din păcate altă soluție nu ai.
Baftă!
Bună.În primul rand, nu trebuie să mergi pe ideea că ai uitat totul și că nu poți reține nimic.Autosugestia este foarte bună in momente ca acestea.Tu invață logic comentariile alea. Știu ca nu prea mai ai timp, dar incearcă să le reiei pe fiecare in parte și subliniază, ingroșează, pune in dreptunghi colorat( ajuta foarte mult daca ai memorie vizuala). Gandește pozitiv.Nu te panica, toata lumea da bac-ul, pană la urmă.P.S.Nu incearca sa inveti comentarii sau alte chestii cu o zi inainte, pentru că nu o să faci altceva decat să te stresezi degeaba. Odihnește-te, bea multă apă, iar creierul tău va functiona la capacitate maximă. Mult succes!