| mariusamr a întrebat:

Merge sa bag un procesor dual core (procesor de 2.5ghz)pe o placa Placa de Baza Asus A7V8X-X socket A.Si daca nu merge sa-mi spuneti cam ce placa de baza imi trebuie. Ofer fundita raspunsului cel mai bun.

Răspuns Câştigător
| death a răspuns:

Socket-ul procesorului trebuie să coincidă cu al plăcii de bază, deci ăsta este criteriul după care trebuie să cauţi. Dacă tu, acum, ai procesor AMD, ţi-ar merge doar un AMD dual core. La fel şi dacă ai Intel. Ideea este că un socket al plăcii de bază acceptă orice procesor cu acelaşi socket, în limita de voltaj a sursei tale. Dacă vrei un procesor mai puternic, ai grijă să ai şi o sursă care să-l poată ţine în spate.

2 răspunsuri:
| valykx a răspuns:

Nu poti pune nici un fel de procesor de la Intel pe placa ta de baza ci doar de la AMD dar nu ma intreba ca nu stiu, nu am mai vazut o placa de baza cu soket A, sincer! nu ca nu-i ai avea dreptate, asa este placa are soket A dar eu unul am vazut doar cu AM2, AM2+ si AM3 care sunt pentru AMD!

| Cumătru de la Galați a răspuns:

Nu, pe placa ta de bază nu poți pune niciun fel de dual-core.

Odata cu noua placă de bază și noul procesor, va trebui să pui și alta placă video și RAM, deoarece cele vechi nu-ți vor merge.