Pai legaturile ar fi:
intre sfanta scriptura, sfanta traditie si biserica exista o legatura negrait de stransa, ele au o valoare egala caci amandoua pastreaza si transmit descoperirea dumnezeiasca, fiind de neaparata trebuinta pentru mantuirea omului.
esti sigur ca profesorul va va da acelasi test?
Sfanta scriptura = colectie de carti scrise intr-o per de 1500 de ani
------------------ = cuprinde 66 de carti dintre care vechiul testament are 39 si noul testament 27
sf traditie = invataturi transmise prin viu grai din generatie in generatie iar mai tarziu transpuse in scris
biserica este casa domnului...
nu mai stiu. daca te-am putut ajuta e bine atunci. da-mi si mie o fundita plsss din suflet. pa pa
@Me nu sunt sigur ca ne va da acelasi test. Din toate subiectele acesta este nucleul.Si presupun ca ni-l va da.
Pai Sf Scriptura este o invatatura predata in scris. Sf Traditie este o invatatura data oral.de ex nu scrie in Sf Scriptura cum se face botezul ca se pune copilul in apa etc.
Iar Biserica este locul unde se intersecteaza.
Scuze daca am raspuns incorect.nu am nicio sursa de referinta. am spus doar ce stiam eu
Buna!; x
Sfanta Scriptura ( Biblia sau Cuvantul lui Dumnezeu) - toate ce sunt scrise in Biblie si sunt pastrate de Biserica
Sfanta Traditie - totalitatea adevarurilor revelate care nu se cuprind in Sfanta Scriptura
Intre Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie exista o legatura negrait de stransa. Ele au o valoare egala, caci amandoua pastreaza si transmit Descoperirea dumnezeiasca, fiind de neaparata trebuinta pentru mantuirea omului.
sper ca ti'am fost de folos
app. iti tin pumnii sa iei nota mare la test; x
Singura legatura care exista intre chestiile astea este IGNORANTA si semidoctismul preotilor. Numai D-zeu este Sfant. Nu exista oameni sfinti sau locuri sfinte. Asta a spus-o si Eliahu ha-Tishbi (Ilie Tesviteanul, ala care nu a fost sfant, doar profet). Biblia nu este sfanta, este o Carte evreiasca scrisa de oameni si pentru oameni. O Carte care abunda in metafore. preotii crestini iau aceste metafore ad litteram si gresesc fundamental.
Trebuia sai dai niste exemple despre fiecare de ex despre ce este vorba in sf traditie si in sf scriptura si apoi poti face o legatura intre biserica si sf traditie si sf scrptura