Poti sa-l aduci la lumina cu ajutorul unui burete din sarma si cu praf de curatat. Dupa ce ai curatat arsura, foloseste putin inalbitor pentru a-i reda vasului culoarea initiala.
Erai pe tpu.ro cand s-a ars ceapa?
@enigma, lasa-ma, lasa-sa, lasa-ma... Acum n-am chef de nicio gluma... Tu mai bine mi-ai spune cum sa curat naibii, cratita aia mai repede.
Oh, Doamne mult. Multumesc, daca iese negreala aia nemernica, te premiez , daca nu, nu.
Lasa draga mea ca eu m-am resemnat...am gatit doar de 4 ori in viata mea si nu mai imi trebuie...am dat-o pe fast food :*
Intr-adevar( desi premiul a fost dat ) lasi cratita la foc cu apa in ea si cand clocoteste pui clor cam 2 linguri, si lasi inca 5 minute sa fiarba incet, dupa care arunci apa cu clor si freci cu un burete de sarma fina ( de care ai,- la o adica ) cratita incet dar sigur, acolo unde ai ars-o, spaland-o si calatind-ao cu multa apa si pui apap la fiert in ea ca sa fi sigutra ca ai calatir=o destul si pe urma arunci apa respectiva si apoi folosesti din nou cratita la ce iti trebuie... Ceapa se caleste numai superaveghind-o si niciodatra lasata singura pe foc... Mult succes si sa stii ca mararul, putin cimbru ( mult da gust amar ) piper, patrunjel verde pus in compozitie si deasupra, - toate acestea dau un gust ametitor si sa nu uiti de 1 lingura de vegeta in compozitie ( sa reduci sarea si sa gusti sa nu iasa prea sarata compozitia ) si sa adaugi 2-6 linguri de apa, in compozitie, oua si rosiile taiate, fara de care nu ar avea gust si fara faina! dupa ce ai rumenit cartofii taiati feliute, le scurgi de grasime, si asezi primul rand apoi musaca si asa, pana tarmini compozitia... dai musacaua la foc domol, avand cuptorul incins deja si lasi sa scada totul la foc mic, ~ 1 ora si cu rabdare, astepti sa se faca. sa nu uiti sa adaugi un strop de iubire si multa dragoste si ai sa vezi ce musaca de carne deosebit de gustoasa, iti va iesi... Cu bine, mica gospodina, Lucien.