Crede si nu cerceta! Ca daca cercetezi ...ai sa fi uimita de ce o sa afli. Asa cum a facut si "Libertatea".
Nu fi deprimata din cauza aceasta, tine minte ca Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, indiferent daca suntem oameni de rand, sau nu. Importanta este relatia noastra personala cu El.
Da, interesant articolul. Nu ma opun acestor masuri si iti spun si de ce? Biseri Ortodoxa Romana se autofinanteaza. Este singurul organism care nu este finantat din bani statului. Ei cel putin fac bani cinstiti. Nu cred ca biserica te-a dus vreodata in eroare. Asa ca Rar cand se primesc bani de la stat pentru intretinerea lacaselor de cult si alte lucrari aferente. Sunt de acord cu ei. De ce sa fie impozitati? Sa mai creeze statul inca un jaf la drumul mare si sa anunte peste cateva luni ca desi a luat cat a luat nu mai are bani. Ce se intampla la guvern este furt pe fata, in fata, si stiu sa prosteasca un popor intreg. In plus la cum arata invatamantul de azi, este necesar sa intretinem lacasele de cult pentru ca numai ele mai exprima spiritualitatea si istoria noastra a romanilor de pretutindeni. Nu mai faceti presupuneri ca nu este bine. alti sunt vinovati in tara noastra, nu o amarata de bisericutza care abia isi poate finanta lucrarile de intretinere. Cine merge la biserica stie foarte bine cate trebuiesc unei Biserici sau parorhi. Deci sa ne fie cu iertare si sa il laudam pe Dumnezeu ca macar mai exista o farama de istorie si bunavointa. Sa fiti fericiti si cat mai luminati. O zi buna.
@luckyman: "In plus la cum arata invatamantul de azi, este necesar sa intretinem lacasele de cult pentru ca numai ele mai exprima spiritualitatea si istoria noastra a romanilor de pretutindeni."
Scuza-ma, insa tu confunzi lacasul de cult cu lacasul de cultura, in plus, Romania nu e stat religios ca sa poti afirma ca biserica ne reprezinta ca spiritualitate. Exista cultura, o multime de valori in varii domenii care fac ca spiritualitatea romaneasca sa existe.
Iar in ceea ce priveste autofinantarea, exista institutii din zona educatiei, sanatatii, care se autofinanteaza si platesc impozit.
Sa fim totusi seriosi, la noi nu exista separare intre biserica si stat, bisericile sunt construite, intretinute si renovate tot din banul public. In tarile cu o majoritate ateista banii se duc in stiinta pentru descoperiri, inventii, cercetari in domeniul medical etc., la noi se duc... dracului ( daca tot vorbim de religie ).
Dar ce aveti impotriva bisericii?
Va pune cineva sa-i dati o toma de bani? Ca se da acolo la 10. 000 lei un leu si pentru o biserica nu cred ca iti luai tu cu un leu-doi 70 de paini sau altceva!
Si sa stii ca bisericile din banii pe care ii strang la cutia milei sau uneori chiar si din banii de care vorbesti tu, ii dau la saraci, sinistrati, bolnavi etc.
Dupa parerea mea Agop a dat cel mai nesimtit raspuns posibil. Daca puneam eu intrebarea nu-i dadeam fundita nici daca era singurul care raspunde. Avea un MARE stupid de la mine, din pacate acum nu pot sa-i mai dau!
P. S: poti sa-mi dai 87635 de stupizi si nefolositori, nu-mi pasa...